קוביות הזדמנויות בנדל"ן, המנהלת קבוצות השקעה בפרויקטים ייחודיים בנדל"ן, השלימה גיוס הון בהיקף של 6 מיליון שקלים מקבוצת השקעה רביעית שהופנו למימון שני פרויקטים של התחדשות עירונית בהרצליה. הפרויקטים שנבחרו להשקעה של קוביות 4 הם פרויקט תמ"א 38 ברחוב יהודה הלוי 4, במרכז העיר הרצליה שבנייתו החלה ובו הושקעו 4.2 מיליון שקלים, ופרויקט תמ"א 38 ברחוב סירקין 31 בהרצליה, שבנייתו תחל בקרוב, ובו הושקעו 1.8 מיליון שקלים.
קוביות הזדמנויות בנדל"ן דיווחה בחודשים האחרונים על תשואות יוצאות דופן לקבוצות ההשקעה קוביות 1 וקוביות 3. רווחי קבוצת ההשקעה קוביות 1, שגייסה הון בהיקף 9.5 מיליון שקלים והעמידה מימון ל- 4 פרויקטים בתל-אביב ובר"ג, חולקו למשקיעים שקיבלו תשואה כוללת של 28.8% על השקעתם.
קבוצת ההשקעה קוביות 3 השיגה תשואה שנתית של 17% והחזירה למשקיעים רווחים בגובה תשואה כוללת של בין 17-24% בהתאם למשך השקעתם. קבוצת ההשקעה קוביות 3 גובשה בתחילת 2014 וגייסה הון בהיקף של 7.7 מיליון שקלים שהושקעו בשלושה פרויקטי נדל"ן באזור המרכז, שניים מהם פרויקטי תמ"א 38 ברמת-גן (קריניצי 27 ו- תש"י 2) ופרויקט אחד של מבנה לשימור בתל-אביב (רח’ החשמל 31 פינת מקווה ישראל 23).
קבוצת ההשקעה קוביות 2 שהשקיעה ב- 3 פרויקטי נדל"ן באזור המרכז צפויה להחזיר למשקיעיה בחודשים הקרובים רווחים אשר ישקפו תשואה צפויה של בין 25-30% על השקעתם.
לדברי שלום אשל, מנכ"ל קבוצת קוביות הזדמנויות בנדל"ן: "משקיעי קבוצות קוביות 1 ו- 3 נהנו מקדימות מובהקת בהחזר ההשקעה והרווחים מהפרויקטים. מניתוח התקדמות הפרויקטים בהם השקיעה קבוצת קוביות 2 אנחנו מעריכים כי התשואה הכוללת שתוחזר בשנת 2016 למשקיעיה תהיה דומה לתשואות קבוצת משקיעי קוביות 1.אני מעריך שהרווחים של קבוצת ההשקעה קוביות 4 ישקפו תשואה כוללת של כ- 20%. לאור הביקוש הרב התחלנו בגיבוש קבוצת ההשקעה החמישית של קוביות".
אשל הוסיף: "סביבת הריבית האפסית נותנת זריקת מרץ לתחום ההשקעותהפיננסיות בנדל"ן. הציבור מחפש כיום הזדמנויות השקעה שיספקו תשואות גבוהות בהרבה ביחס לריביות האפסיות על פיקדונות הבנקים ובמבנה הייחודי שיצרנו, השקעה בקבוצות ההשקעה של קוביות מייצרת למשקיעים תשואה גבוהה בהרבה מרוב אלטרנטיבות ההשקעה הקיימות כיום בשוק ובסיכון נמוך יחסית למשקיע".
קוביות הזדמנויות בנדל"ן, המנוהלת על ידי שלום אשל, מנהלת קבוצות השקעה של עד 35 משקיעים למימון פרויקטים קצרי מועד בנדל"ן (כ-24 חודשים) בסיכון יחסית נמוך. קבוצת קוביות לא גובה דמי ניהול אלא דמי הצלחה בלבד הנגבים אך ורק מרווחי המשקיע. קוביות פועלת למימון פרויקטים בנדל"ן רק בישראל ורק באזורים מרכזיים בעלי ביקוש גבוה. ההצטרפות לקבוצות ההשקעה הינה בסכומים של 300,000 ₪ ומעלה למשקיע. כל כספי ההשקעה של המשקיעים בקבוצות ההשקעה של קוביות נמצאים בפיקוח של נאמן חיצוני.
ההשתתפות בקבוצת השקעה קוביות פתוחה לכל משקיע, בכפוף למגבלות החוק לעניין כמות המשקיעים/ניצעים, בדרך של הצעה פרטית על בסיס התקשרות בהסכם השקעה פרטני. מנהלי הקבוצה בוחרים כיעדים להעמדת מימון רק פרויקטים המצביעים על שולי רווח גבוהים, על בסיס הבדיקות והניתוחים של מומחי קוביות ואנשי מקצוע.