יום מסחר נוסף שהתאפיין בתנודתיות רבה בבורסה בתל אביב ננעל בנטייה לעליות שערים קלות. המשקיעים נושאים עיניים לוול סטריט שחזרה לפעילות במומנטום חיובי אחרי סוף שבוע ארוך.

 

גם בשוקי אירופה נרשם היום מסחר תנודתי, כאשר בשעה זו נרשמות ירידות במרבית הבורסות. הבוקר נסגרו מרבית שוקי המזרח הרחוק בעליות, כאשר שנגחאי שירדה אתמול עלתה ב-3.3% והניקיי שקפץ אתמול ביותר מ-7% טיפס באחוז נוסף.

 

בתוך כך, נמשכת הטלטלה בנפט: הזינוק מהבוקר נמחק אחרי שרוסיה וסעודיה הסכימו על הקפאת תפוקת הנפט שלהן - אך לא על קיצוץ בתפוקה. לפי רויטרס, הושגה הסכמה כי סעודיה תפסיק להגדיל את התפוקה, אך לפי שעה לא תקצץ אותה. המשמעות: עודף ההיצע של 1.5 מיליון חביות נפט ביום יימשך. בשעה זו נסחר מחיר "הזהב השחור" בירידות סביב 29 דולר לחבית.

 

מחזור המסחר בת"א הסתכם היום ביותר מ-1.1 מיליארד שקל, כאשר טבע הובילה את המחזורים בקרב מניות ת"א-100, ואחריה הבנקים לאומי שממשיך במגעים למכירת לאומי ג’רזי ופועלים על רקע השימועים של ועדת שטרום, אל על שהמשיכה במסע צפונה על רקע הטלטלה בנפט ופשיטה של רשות ההגבלים על משרדיה, כיל לאור המלצה מלאומי שוקי הון, ובזק . ת"א 25 ות"א 100

 

 נפטא הובילה את העליות במניות ת"א-100 ואחריה בירוק אל על , לייבפרסון , פוקס , אבוג’ן ושפיר הנדסה . מנגד, אלוט הובילה את הירידות ואחריה נורסטאר וחברת הבת גזית גלוב , כיל ומניות לוויתן - דלק קידוחים ורציו - וגם דלק קבוצה , שהמשיכו באדום אחרי שבג"ץ המליץ לממשלה להעביר את סעיף היציבות במתווה הגז - בחקיקה.

 

מחוץ לת"א-100, בונוס ביוגרופ הובילה את המחזורים בעליות אחרי שהודיעה על הצלחה מלאה בניסוי פרה-קליני במוצר החברה. פי.אל.טי שזינקה אתמול ביותר מ-40% התממשה אחרי שהודיעה אמש על הסכם לרכישת אחזקות בחברה. רבוע כחול בלטה בעקבות אישור ההצעה של מוטי בן משה לחברה, וקבלת הצעה חדשה לרכישת השליטה ברבוע נדל"ן – על כך נרחיב בהמשך.

 

רוסיה וסעודיה הסכימו על הקפאת רמת תפוקת הנפט שלהן - אך לא על קיצוץ בתפוקה. כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס. שרי האנרגיה של סעודיה ורוסיה נפגשו בקטאר כדי לדון באפשרות של קיצוץ בתפוקת הנפט של סעודיה נוכח עודף ההיצע העולמי שלוחץ את המחירים מטה. הושגה הסכמה שסעודיה תפסיק להגדיל את התפוקה, אך לפי שעה לא תקצץ אותה. גם ונצואלה ורוסיה יקפיאו את התפוקה שלהן. משמעות ההחלטה היא שעודף היצע הנפט העולמי, העומד על כ-1.5 מיליון חביות נפט ביום, יימשך.

 

הלמ"ס פרסמה היום אומדן צמיחה ראשון למחצית השנייה של שנת 2015, לפיו התוצר המקומי הגולמי במשק עלה ב-2.2%, וכך גם התמ"ג העסקי - זאת לאחר עליות של 2.9% במחצית הראשונה ושל 2.6% במחצית השנייה של 2014. יצוא הסחורות והשירותים עלה ב-3.6%, ההשקעות בנכסים קבועים עלו 0.9%. לפי האומדן, הצמיחה ברבעון הרביעי עמדה על 3.3%.

 

אפסילון אמרו בתגובה לנתונים כי העלייה בהשקעות בנכסים קבועים מעודדת, אך מוקדם לדבר על שינוי מגמה. עידן אזולאי מציין כי נתוני הצמיחה של הרבעון הרביעי הושפעו במידה ניכרת מהעלייה בצריכה הציבורית, שנבעה מעלייה בהוצאות הממשלה בזכות עודפים שנצברו לאורך השנה.

 

אתמול פורסם מדד המחירים לצרכן, שירד ב-0.5% בינואר 2016 בהשוואה לדצמבר 2015, והגיע לרמה של 98.6 נק’. גם המדדים ללא ירקות ופירות, ללא דיור וללא אנרגיה ירדו כל אחד ב-0.5%, ל-98.4, 97.1 ו-99.9 נק’, בהתאמה. ירידות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: הלבשה והנעלה ב-5.7%, תחבורה ותקשורת ב-0.7% ודיור ב-0.5%. עליית מחירים נרשמה במיוחד בסעיף פירות טריים, בשיעור של אחוז אחד.

 

הראל פיננסים אומרים בסקירה שבועית כי הנזק של ריבית שלילית עולה על התועלת, וטוענים כי לבנק ישראל יש כלים נוספים מלבד זה. עפר קליין מעריך כי למרות האינפלציה המאוד נמוכה שהשוק צופה בשנים הקרובות והפרסומים הזרים, ריבית בנק ישראל צפויה להישאר ללא שינוי בחודשים הקרובים.

 

אופנהיימר צופים התאוששות בשווקים בתוך חודשיים, וציינו כי ”הנפט והסינים מחזירים את מצב הרוח לשווקים”. לדברי סרגיי וסצ’ונוק, המועמדים הטבעיים מבחינת הזדמנויות הם הסקטורים החזקים שנפגעו להערכתו ללא סיבה פונדמנטלית - ביניהם הטכנולוגיה והבריאות - וגם הפיננסים.

 

באופנהיימר מאמינים כי בהחלט נוצרה הזדמנות השקעה בקרב הבנקים האירופאיים - עם דגש רב על סלקטיביות. "מי שמפחד מהפסד ענק כתוצאה מפוזיציית Trading גדולה, שיתמקד במניות עם פעילות מצומצמת בשוק ההון, מי שחושש מאירוע נזילות, שיבחר בבנקים עם כריות הון גדולות במיוחד", אמר ניר חצב. "אנחנו מרגישים בנוח כרגע עם שני הבנקים שנמצאים ברשימת "אופקים אירופה" – Nordea Bank השוודי (NDA SS) ו-HSBC הבריטי (HSBA LN)".

 

בעקבות אישור התקנות מכוח חוק השקעות משותפות בנאמנות, המסדירות לראשונה הפצתן של קרנות זרות, שולח יו"ר רשות ניירות ערך, פרופ’ שמואל האוזר, מסר ברור לבנקים: הקפידו על ייעוץ אובייקטיבי בקשר לקרנות הנאמנות הזרות. לדברי האוזר, בכוונת הרשות "לבצע פיקוח הדוק".

 

אל על דיווחה כי הבוקר הגיעו חוקרים מטעם רשות ההגבלים העסקיים למשרדי החברה הבת סאן-דור, אספו מסמכים וביקשו ממספר מנהלים להתלוות אליהם לחקירה. כמו כן, הגיעו חוקרים מטעם הרשות למשרדי אל על לצורך איסוף מסמכים. בהמשך, נמסר מרשות ההגבלים כי בהמשך לחקירת קרטל המסעות לפולין, חוקרי הרשות עשו חיפושים במשרדי החברה וסאן-דור ועיכבו מספר בכירים לחקירה.

 

הצעה נוספת לרכישת השליטה ברבוע נדל"ן: חברת אזורים הודיעה היום כי הגישה לאלון רבוע כחול הצעה משותפת ביחד עם קבוצת אדרי ובן דוד אוחיון לרכישה, בחלקים שווים, של מלוא אחזקות רבוע כחול במניות רבוע נדל"ן, המהוות כ-54% מהונה הרשום למסחר של רבוע נדל"ן, לפי שווי חברה כולל של 1.656 מיליארד ש"ח.

 

בונוס ביוגרופ הודיעה היום על הצלחה מלאה בניסוי פרה-קליני בהשלמת חסר קריטי בעצמות הגפיים. בניסוי שנועד להדגים את יעילות השימוש בשתל חי של עצם אנושית מתוצרת החברה כשלב מקדים לקראת הגשת בקשה לעריכת ניסוי קליני בבני אדם, נעשה שימוש במודל מחקרי של כבשים.

 

חברת פרטנר הציגה הבוקר את הדרך החדשה שאליה היא יוצאת בעקבות החלטתה להיפרד מהמותג ’Orange’, וחשפה את תכניתה האסטרטגית להפוך מחברת סלולר, לקבוצת תקשורת שנותנת מענה מלא ללקוח בעולם המחובר והדיגיטלי של ימינו. לצד האסטרטגיה העסקית, הציגו יו"ר החברה אדם צזנוף והמנכ"ל איציק בנבנישתי, את השפה הגרפית של המותג החדש Partner.

 

רודמן ורנשו משיקים סיקור לכיטוב פארמה בהמלצת קנייה ומחיר יעד של 10 דולר למניה - אפסייד של 320%. לדברי אנליסט הביוטכנולוגיה הבכיר של בית ההשקעות, לתרופת ה-KIT-302 פוטנציאל להפוך לבלוקבאסטר – והיא עשויה להגיע לשיא מכירות של יותר מ-600 מיליון דולר בשנה בארה"ב בלבד ב-2023.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש