הועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים דנה בישיבתה אתמול (שני) בתכנית למתחם להתחדשות עירונית ברחוב טהון, שבשכונת קריית היובל בירושלים והחליטה להפקיד את התכנית לעיון הציבור.

 

התכנית הנה תכנית מפורטת המתייחסת למתחם 5 בתכנית הכוללת להתחדשות עירונית ברחוב טהון, בקריית היובל, ירושלים. התכנית מוגשת ע"י יזמים פרטיים ומציעה הריסה של ארבעה מבנים קיימים בני שתים ושלוש קומות בשטח של כ- 4.7 ד’ בדופן רחוב טהון, והקמת בינוי חדש במקומם באופן התואם את מגמות התכנון שהותוו בתכנית האב יובלים גנים ובתכנון הכולל לרחוב טהון, בעיקרן יצירת שדרה עירונית- ציבורית לאורך רחוב טהון.

 

במתחם קיימות 54 יח"ד בארבעה בניינים מתקופת השיכון הציבורי. מצבם של המבנים ושל השטח שבניהם מוזנח ולאורך השנים בוצעו בהם תוספות בינוי רבות. התכנית מציעה הריסה של הבניינים הקיימים והקמה של 206 יח"ד חדשות בארבעה בנייני מגורים חדשים במקומם, בני 20 ו-11 קומות, סביב כיכר שבדפנותיה שטחי מסחר ושטח המיועד, לדברי מגישי התכנית, לסינמטק.

 

בנוסף, מוצעת בתכנית, כמו גם בתכנית הכוללת לרחוב טהון, הרחבה והסדרה של רחוב טהון באופן המאפשר מעבר קו רכבת קלה לארכו בעתיד וכן הסדרת כיכר ציבורית בחלק משטח החנייה שבקדמת בית ספר אגרון הסמוך, תוך הקצאת שטחי חנייה חלופיים בתחום התכנית לטובת בית הספר. עוד מציעה התכנית שטחים פתוחים לשימוש הציבור בחזית רחוב טהון וברחוב רבינוביץ’, כלפי פנים השכונה.

 

הבינוי המוצע תואם את מדיניות התכנון לאזור. התכנית לוותה בתסקיר חברתי שכלל מיפוי אוכלוסייה וצרכים של הדיירים הקיימים, ומציעה תמהיל יחידות דיור הכולל גם דירות קטנות. בדיון נכחו גם תושבים מהמתחם שהציגו את תמיכתם בתכנית בדיון.

 

חברי הועדה שיבחו את התכנית וציינו כי מדובר במתווה איכותי של התחדשות עירונית בשכונה. יו"ר הועדה צינה כי התכנון מבטא את עקרונות התכנון להתחדשות עירונית, בהציעו יצירת בינוי אינטנסיבי ומרובה שימושים ומרחב ציבורי פעיל באופן התואם את המדיניות התכנונית לאזור ולעיר.

 

בשנתיים האחרונות קידמה הועדה המחוזית בירושלים לאורך הרחוב חמש תכניות להתחדשות עירונית, וזאת על פי המתווה של תכנית האב לשכונה, הרואה חשיבות גדולה בפיתוח הרחוב כשדרה עירונית ומרחב ציבורי-שכונתי הקושר בין השכונות במרחב יובלים גנים. ארבע מהתכניות הנן תכניות לפינוי ובינוי של מבני מגורים ותכנית אחת הנה תכנית לבנייה למגורים, מסחר ושטחי ציבור בשטחו של מתחם בית גיורא. בסה"כ אושרו לאורך הרחוב 745 יח"ד, וכן שטחי ציבור ושטחי מסחר וזאת לצד הרחבות כבישים והסדרת תוואי הרכבת הקלה המתוכנן לעבור ברחוב.

 

שלוש מהתכניות קיבלו תוקף לאחרונה ושתי התכניות האחרות נדונו במליאת הועדה והחלט להפקידן. התכנית למתחם 5 מהווה את החוליה האחרונה בתכנון פיתוח מרחב רחוב טהון ומייצר בין היתר נקודת ציון סיומת אדריכלית ראויה לרחוב טהון.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    |206|חסרים מיד 5000אלף וכך מידי שנה

    |206|והרבה דירות שכאילו בונים זה לא לאוכלוסיה הרגילה כל הבניה באיזור מרכז העיר מחירים מעל 3-4 מיליון... יותר לתושבי חול.. חסרה בניה מסיבית פרויקטים באיזור השכונות ואיזור חדש... מדובר בעיר הבירה שמרחיקה צעיריה לא ברור היכן ראש העיר רק כל מיני חגיגות כביכול ובהרבה מקרים בכסף בושה
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • haimS
    • 16/02/2016 13:13