בשורה להורים: הצעת חוק להקמת מועצה לגיל הרך עברה בקריאה טרומית. את הצעת החוק יזמו יו"ר וועדת העבודה, הרווחה והבריאות חה"כ אלי אלאלוף (כולנו), וחה"כ פרופ’ מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני).

 

כיום, האחריות על ילדי הגיל הרך מפוזרת על פני משרדים רבים: משרד הכלכלה, הבריאות, החינוך, הרווחה, ומקביליהם ברשות המקומית אך אין גוף שדואג לילד ולהוריו מלידה עד גיל הגן, שאחראי על בריאות הילד, על הרצף ההתפתחותי, על סיוע והדרכה להורים, על חינוך מפתח ומטפח, ולמעשה אחראי על המכלול.

 

בדברי ההסבר לחוק נכתב כי: "הדרך היעילה ביותר לטפל בכלל הסוגיות הללו היא גיבוש מדיניות לאומית לגיל הרך, שכן כיום אין במדינת ישראל אחריות כוללת על ילדים מיום הולדתם ועד גיל 6 שנים."

 

המועצה לגיל הרך, שעתידה לקום תחת משרד החינוך, תהיה הגוף הממלכתי המרכזי המופקד על מדיניות לאומית לגיל הרך, ותיצור גישה אחודה ומערכתית השמה במרכזה את טובתו של הילד. הצעת החוק הרך מבוססת על המלצות הוועדה למלחמה בעוני בראשה עמד חה"כ אלאלוף, והמלצות ועדת טרכטנברג לשינוי חברתי כלכלי. מטרתה של הצעת החוק היא הצבת הילד במרכז כבר מגיל לידה והתוויית מדיניות כוללת ומערכתית תוך תיאום כולל בין משרדי הממשלה הרלוונטיים.

 

חה"כ אלאלוף מסר: "הגיל הרך הוא תקופה קריטית להתפתחות האישית של כל ילד ומהווה הזדמנות חשובה וראשונית לצמצום פערים חברתיים בין אוכלוסיות במדינה. החוויות אותן צוברים ילדים כבר מגיל לידה משפיעות על התפתחותם הרגשית והחברתית ועל הישגיהם בכל שלב מאוחר יותר בחייהם.

 

"הצעת החוק שיזמתי יחד עם חה"כ טרכטנברג, נועדה להבטיח כי כל ילד, כבר מגיל לידה, יקבל את מכלול סל השירותים לו הוא זקוק מבחינה חינוכית, התפתחותית, רפואית וסוציאלית. הצעת החוק שלנו מיישמת הלכה למעשה את דו"ח וועדת המלחמה בעוני שבראשה עמדתי ואת הדגש לפיו יש לפעול לתיאום מלא בין שלל המשרדים וליצור מועצה שתפקח על שלל ההיבטים הנוגעים לטיפול בילדי הגיל הרך. אני שמח שהממשלה אימצה את הצעת החוק ותמכה בה לחלוטין."

 

חה"כ טרכטנברג הוסיף: "מי שצריך לחגוג את ההצלחה הם ההורים שהיו הראשונים להעלות את הנושא על סדר היום הציבורי. מועצת הגיל הרך תשים סוף לחלוקה הפאודלית ע"פ גחמות פוליטיות או נוחות ביורוקרטית.

 

"בכל רגע נתון חיים בקרבנו כמיליון ילדים בגיל הרך. מיליון הזאטוטים של היום, יהיו אזרחי מדינת ישראל של מחר; בין רבבות הפעוטות שבקושי ממלמלים הברות ראשונות כיום, מצויים הרופאים, היזמים, הקצינים, הסופרים וגם חברי הכנסת של מחר. מה יהיה טיבם של אותם אזרחים תלוי בראש ובראשונה במעשינו היום."

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש