ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה היום את ההסכם של משרד האוצר והמוסד לביטוח לאומי, לפיו זכאים לגמלת הבטחת הכנסה, אשר הגיעו לגיל פרישה או שמשתלמת להם קצבת זקנה או קצבת שארים או קצבת תלויים, יקבלו בחודש הנוכחי (דצמבר 2015) מענק חד פעמי בעלות כוללת של כ-50 מיליון שקלים: 125 עד 165 ש"ח למקבל קצבה יחיד (תלוי בגילו) ו- 477 ש"ח עד 506 ש"ח למשפחה זכאית (תלוי בהרכבה ובמאפייניה).
על פי נציגי המוסד לביטוח לאומי בדיון, רועי קרת ויעל אגמון, בעקבות המענקים תעמוד גמלת הבטחת ההכנסה החודשית על 2,980 ש"ח עד 4,980 ש"ח, תלוי בזכאות.
המענקים הם בהתאם להמלצות הוועדה למלחמה בעוני, בראשה עמד יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות ח"כ אלי אלאלוף. אלאלוף אמר בדיון: "התכנסנו באופן דחוף לבקשתו של שר האוצר, על מנת לאפשר את מתן המענקים לקשישים ולנזקקים באופן מיידי". לבקשת מרית לביא מעמותת "כן לזקן", דרש ח"כ אלאלוף מהמוסד לביטוח לאומי לוודא כי הזכאים למענק יקבלו הודעה על כך, כדי שיתאפשר להם להגיש בקשה מסודרת אם יידרשו לכך.
שר הרווחה והשירותים החברתיים, ח"כ חיים כץ, מברך על ההחלטה להעלות את סכומי הקצבאות לקבוצות חלשות. לדבריו, "מדובר בצדק חברתי, ומחובתנו לדאוג שכל קבוצה באוכלוסייה הישראלית תצליח לכלכל את חייה בכבוד".
מנכ"ל הביטוח הלאומי, פרופ’ שלמה מור יוסף, הוסיף: "העלאת הקצבאות מראה את הדאגה לקבוצות חלשות, את הערבות החברתית שקיימת במדינת ישראל כמדינת רווחה, ואת חובתנו להביא לצמצום פערים בחברה".
סגנית מנהלת השירות לזקן במשרד הרווחה והשירותים החברתיים, פאני יוז: "שום בשורה לא יצאה מפה, אנחנו עדיין משאירים את הזקנים מתחת לקו העוני". יו"ר הוועדה אלאלוף בתגובה: "בכל זאת מדובר בתוספת אדירה לגמלה, המביאה לשיפור משמעותי".