בהמשך למאמציה של הנהלת תראפיקס ביוסיינסס בנושא גיוס הון לחברה, מעדכנת החברה כי סגרה סבב השקעה, במסגרתו חתמה על הסכמי השקעה עם מספר משקיעים פרטיים חדשים לביצוע הקצאות פרטיות כנגד מניות רגילות של החברה, ואשר אליו הצטרפו גם שני בעלי עניין נוכחיים של החברה.
בנוסף להקצאות הפרטיות, לחברה נודע, כי דקל פארמסוטיקלס מתכוונת לממש חלק מאופציה להשקעה בחברה, שניתנה לה במסגרת הסכם הרישיון שלה עם החברה, חלק בעצמה וחלק באמצעות מכירתה למשקיעים החדשים, אשר למיטב ידיעת החברה צפויים לממש את אופצית דקל.
סך ההשקעה המשולבת בהון החברה, בהנחת השלמת ההקצאות הפרטיות ומימוש אופצית דקל, עומד על כ-5.6 מיליון שקל. כנגד תמורה זו יקבלו המשקיעים מניות רגילות של החברה, שתהוונה כ-22.4% מהון המניות המונפק והנפרע של החברה (כ-15% בדילול מלא) ’אחרי הכסף’, נכון להיום.
סדרת ההסכמים הראשונה מתייחסת למספר הסכמים להשקעה פרטית בחברה, בהיקף של כ-3.3 מיליון ש"ח. המשקיעים ישקיעו בחברה לפי מחיר מנייה של כ-1.05 שח, המשקף פרמייה של כ-24% על מחיר הסגירה של המניה אתמול (יום ב’) בבורסה.
בנוסף, חתמה החברה כאמור על הסכם למימוש אופציות שניתנו במסגרת עסקת דקל, אשר אושרה בחודש אוגוסט השנה. המשקיעים יממשו אופציות שיזרימו לחברה כ-2.3 מיליון ש"ח.
לאחרונה החליט דירקטוריון החברה על מיקוד האסטרטגיה העסקית של החברה ביצירת והעמקת פורטופוליו טכנולוגיות ונכסים בתחום טיפולים מבוססי קנאבינואידים, זאת בהמשך למספר פרויקטים שהחברה בחרה להתקשר בהם בחודשים האחרונים בתחום זה.
כמו כן, הוחלט על בחינת קידום תוכנית לפיתוח של מוצר רפואי מבוסס קנאבנואידי לתסמונת טורט.
הבחירה בתסמונת טורט, במסלול תרופת יתום, נובעת מהחלטת החברה לעסוק בפיתוח תרופות מבוססות קאנבואידים במסלולים רגולטורים מקוצרים ביחס לפיתוח תרופות במסלול רגיל.
פיתוח התרופה החדשה מבוסס על אפקט ה"אנטוראג’" שפורסם לראשונה בשנת 1998 על ידי פרופ’ רפאל משולם. טכנולוגית האנטוראג’ מבוססת על שילוב חומרים קנאבינואידים או אנאלוגים של חומרים אלה לתרופות קיימות על מנת לשפר את הטיפול במגוון אינדיקציות רפואיות. הטכנולוגיה מתייחסת לתופעה של סינרגיה בטיפול הרפואי ע"י שילוב מספר חומרים במינונים שונים, שייאפשר אף את הפחתת המינונים הידועים כיעילים של התרופה, ובכך לאפשר יעילות קלינית הדרושה תוך כדי שיפור פרופיל הבטיחות של התרופה.