יום המסחר השני לשבוע בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמתנה למגמה בשוקי אירופה, ועל רקע ירידות שערים קלות בשוקי המזרח הרחוק. החוזים העתידיים באירופה מאותתים על מגמה חיובית במרבית הבורסות עם פתיחת שבוע המסחר. נזכיר כי היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל "חג העבודה". השווקים נסחרים בין היתר על רקע דוח התעסוקה שהתפרסם בארה"ב ביום ו’ ועשוי לחזק העלאת ריבית בקרוב.
אתמול ננעל המסחר המקומי במגמה מעורבת בנטייה לירידות שערים קלות, בסופו של יום של ירידות שערים שהגיעו ל-1.2% במדדים המובילים. בסגירה הוסיף מדד ת"א-25 0.14%, ואילו ת"א-100 השיל 0.19%. מחזור המסחר אתמול הסתכם בכ-500 מיליון שקל בלבד, כאשר רציו הובילה את מחזורי המסחר וזינקה ב-4.7%.
להתמתנות המגמה השלילית תרמו בעיקר מניות הבנקים המקומיות שהתקדמו צפונה, וגם מניות הגז נסחרו בעליות נאות לקראת ההצבעה על מתווה הגז בכנסת הצפויה במהלך היום. במקביל, תתקיים הבוקר ישיבה ראשונה על תקציב המדינה בנוכחות שר האוצר כחלון.
מניות הגז ימשיכו לרכז עניין רב גם היום, בשעה שהסוחרים דרוכים בנוגע לשאלה האם הכנסת תדון על מתווה הגז. המניות רציו יהש , אבנר יהש ישראמקו יהש , דלק קידוחים ודלק קבוצה במוקד העניינים כאשר, לפי הערכות, הכנסת צפויה להצביע היום על מתווה הגז במידה שראש הממשלה בנימין נתניהו יראה כי יש בידיו רוב בכדי להעביר את המתווה.
הבוקר מסתמן כי לנתניהו חסר ח"כ אחד: רגע לפני ההצבעה על המתווה, לא ברור אם נתניהו יצליח לגייס רוב כדי לאשרו. לפיד צפוי להתקזז עם נפתלי בנט שיושב שבעה על אביו. גם אביגדור ליברמן לא יגיע להצבעה, היות שהוא שוהה בחו"ל. מי שצפויים להימנע הם כחלון, גלנט ושר הרווחה חיים כץ, שמצויים בניגוד עניינים בנושא.