חגי תשרי מגיעים השנה בפיזור כזה המעודד מעסיקים רבים לבצע חופשות מרוכזות לעובדים, ובכך ליצור רצף חופשה של כשלושה שבועות. החופשה המרוכזת בחגים היא אולי הארוכה ביותר בשנה, ובמהלכה מאות אלפי עובדים יעדרו ממקום העבודה.

 

מבדיקה שערכה חברת המידע העסקי CofaceBdi עולה כי העובדה שעסקים רבים יעבדו בתפוקה מינימלית צפויה ליצור למשק הישראלי הפסד בהיקף של 7 מיליארד שקלים.

 

כלכלני CofaceBdi בחנו מהו ערכו של יום עבודה במשק במונחי תמ"ג ( תוצר מקומי גולמי ) וכמה ימי עבודה מפסיד המשק כתוצאה מחופשות החגים השנה, תוך תקנון, התייחסות ושקלול הענפים שבהם הפעילות דווקא גדלה בתקופת החגים כמו קניונים, מקומות בילוי ופנאי וכיו"ביצוין כי בכל שנה נוצר הפסד למשק בגין חופשות החגים אולם השנה בגלל החופשות המרובות מדובר בסכום הגבוה בכ- 1.5 מיליארד ש"ח בהשוואה לשנה קודמת

 

כלכלני CofaceBdi מסבירים כי בתקופת החגים עסקים רבים מפסיקים לייצר הכנסה, ובמיוחד בענפי שירותים. גם פסי הייצור במפעלים צפויים לרדת בתפוקה, ובמשרדים הממשלתיים העבודה תהיה גם כן חלקית.

 

סקר מיוחד שערכה CofaceBdi בקרב כ- 250 מנהלי משאבי אנוש בנוגע לחופשות המרוכזות בחגים מגלה כי 60% מהמנהלים שנשאלו בסקר ענו כי מקום העבודה שלהם יהיה סגור בחגים וערבי החג.

 

מהסקר עולה עוד כי 24% מהחברות יסגרו את שעריהן בחול המועד סוכות, בעוד ש-3% בחרו לסגור את הפעילות מיום כיפור ועד לסוף סוכות. יתר המנהלים ענו כי הם מתכוונים לסגור את הפעילות בשילובים אחרים – חלקם עובדים גם בערבי חג, או שמפצלים את החופשות בין החטיבות השונות בחברה.

 

אחת מכל עשר חברות מתכוונת להאריך את החופשה המרוכזת שלה בהשוואה לשנים קודמות.

 

מהסקר עולה עוד כי 100% מהמשיבים סבורים כי העובדה שצפויים במהלך החגים שיבושי תנועה בתל אביב לא מהווה סיבה לשנות את מדיניות החופשות המרוכזות בחברה לעומת שנים קודמות.

 

לדברי תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת בחברת CofaceBdi, "חופשות החגים הם מאורע מבורך עבור העובדים, הזקוקים לתקופת רענון ו’טעינת מצברים’. השנה ניתן לראות שהביטוי ’אחרי החגים’ הוא רלוונטי מתמיד, כאשר עובדים רבים צפויים להיות בחופשה ארוכה יחסית. העלות למשק היא גבוהה יחסית, אולם חשוב לזכור כי מדובר בארוע זמני, שכן לאחר החופשות צפויה התפוקה של העובדים לגדול, ולהחזיר את ההפסד כביכול שנגרם למשק מהפגיעה הצפויה בפעילות העסקית. יש לציין כי ישראל לא חריגה בנושא זה, שכן חופשות מרוכזות של מספר שבועות מקובלות ברחבי העולם, למשל בתקופת חג המולד או בקיץ, והן הכרחיות ליעילות הכלכלית".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    מי צריך את חגי היהודים האלו?צריך לבטלם ולעבוד רגיל!

    • הכל כסף
    • 26/08/2015 10:50