הבורסה בת"א סגרה בעליות שערים ביחד עם העליות באירופה ובפתיחה החיובית בניו יורק. דוחות רבעונים טובים של חברת טאואר  ופריגו כמו גם של סאפיינס תורמו לאווירה החיובית. גם נייס דיווחה על עסקה חדשה שהביאה למחזור גדול ועלייה. בסיום מדד ת"א 25 מדד ת"א 100 . מחזור המסחר הסתכם בכ-1.1 מיליארד שקל.

 

בולטות במחזורים היום מניות טבע, טאואר ונייס, שלושתן בעליות שערים. טבע עקב ארביטרז’ חיובי וטאואר בעקבות דוח רבעוני חיובי. נייס בעקבות עסקה עם עריית ניו יורק. בקרב מניות ת"א 100 מובילות בעליות מנית טאואר. מניית סאפיינס, אף היא בעקבות דוח רבעוני טוב עם העלאת תחזיות. עוד עולות פריון נטוורק, קנון, פורמולה ומניית לייבפרסון. בולטות בירידות, אידיבי פתוח, אלוט תקשורת, אלון רבוע כחול, פלוריסטם, סלקום ורמי לוי.

 

נייס הודיעה היום כי זכתה בחוזה בן שמונה ספרות מול מחלקת טכנולוגיית המידע של עיריית נייו יורק, בשיתוף עם תכנית תקשורת החירום של העיר. החוזה החדש מרחיב את מערכת היחסים ארוכת הטווח בין נייס לבין עיריית ניו יורק, שהחלה ב-2001. תחת החוזה, נייס תרחיב את תמיכתה בתכנית תקשורת החירום על ידי ציוד מתחם 911 החדש של העיר בפתרונות התקשורת וניהול המצבים של נייס. המתחם, אשר יפתח ביוני 2016, יסייע לשירותי החירום הקיימים. בנוסף, נייס תשדרג מתחמים אחרים על מנת להבטיח תאימות בין כלל הגופים.

 

טאואר-ג’אז מדווחת על רבעון שני טוב, והמנייה הגיבה בהתאם בעליות. על פי הדוח, המכירות וה-EBITDA היו הגבוהים בתולדותיה והיא עברה לראשונה לרווח נקי. הרווח נקי (GAAP) ברבעון הסתכם בסך של 8 מיליון דולר, ורווח בסיסי למניה של 0.10 דולר וזאת בהשוואה להפסד נקי ברבעון המקביל אשתקד של 16 מיליון דולר. הרווחיות הגולמית והתפעולית עלתה בכ-25 מליון דולר בהשוואה לאשתקד בזכות צמיחה אורגנית של 35% במכירות. החברה צופה המשך זינוק במכירות ברבעון הבא לרמת שיא של 244 מליון דולר.

 

 שופרסל דווחה היום על התוצאות הכספיות לרבעון השני לשנת 2015. הרווח התפעולי ברבעון השני בשנת 2015 הסתכם ב-72 מיליון ש"ח. החברה מציגה רווח רבעון שלישי ברציפות, מאז יישום התכנית האסטרטגית שיצאה לדרך במחצית השנייה של שנת 2014, שבמרכזה הוזלת הסל לצרכן הישראלי . הרווח הנקי ברבעון הסתכם ב-16 מיליון ש"ח בהשוואה להפסד של 157 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.

 

בהתיחס לדוח הרבעוני קבעו בפסגות כי מראה שיפור אך הוא עדין חלש. לדבריהם, לנוכח המשבר במגה הם מעריכים כי ברבעונים הבאים אנו צפויים להיות עדים להמשך שיפור מגמתי בשופרסל אם כי בקצב איטי יחסית. אנו מעלים את מחיר את היעד ל- 9 ₪ ומותירים את המלצתם על תשואות חסר ללא שינוי עד להתבהרות מצבה של רשת מגה.

 

עוד הודיעה שופרסל הבוקר כי היא בוחנת מספר לבצע הנפקות אג"ח על מנת למחזר חוב ולפרוע את תשלומי האג"ח של החברה בשנים 2016 עד 2019. הברה הודיעה הבוקר כי היא בוחנת הצעת סדרת אגרות חוב חדשה על -פי דוח הצעת מדף שיפורסם על-ידי החברה מכוח תשקיף המדף של החברה ואשר תהיינה מדורגות על- ידי Standard and Poor’s Maalot

 

 פריגו מדווחת על מכירות שיא של 1.53 מיליארד דולר ברבעון השני של 2015, מהם 1.15 מיליארד דולר מעסקים הפונים ישירות לצרכנים. הרווח הנקי ברבעון השני הסתכם ב-56 מיליון דולר, והרווח למניה ב-0.38 דולר למניה. זאת, לעומת רווח נקי בסך כ-131 מיליון דולר ברבעון השני של 2014. פריגו ממשיכה בצפי לרווח למניה מדוללת בסך 7.50 דולר עד 8 דולר למניה בשנה הקלנדרית 2015 - עלייה של בין 20% ל-28% לעומת השנה הקלנדרית 2014.

 

דוח כספי נוסף שפורסם הבוקר הוא של סאפיינס. הרווח הנקי Non-GAAP המיוחס לבעלי המניות הסתכם 5.2 מיליון דולר או 0.11 $ למניה בדילול מלא. גידול של 45.2% לעומת 3.6 מיליון דולר, או 0.07 $ למניה בדילול מלא ברבעון השני בשנה שעברה. צבר המזומנים, ושווה מזומנים והשקעות של החברה, נכון ליוני 30, 2015 היו כ 89.8 מיליון דולר, לחברה אין חובות.

 

הדיונים על תקציב המדינה נמשכים בשעה זו בממשלה  והיום הודיעו שר ש"ס שהם מחרימים את ישיבת הממשלה בה אמור התקציב להיות מאושר. הם דורשים מע"מ 0 על מוצרי יסוד. באפסלון כתבו היום בהתיחס לתקציב כי, "הרפורמות שנכללות בהצעת התקציב אשר קשורות לצריכה הפרטית (עופות, דגים, תחבורה ציבורית) מלמדות כי האינפלציה צפויה להיות נמוכה מאוד גם בעתיד הקרוב. לפיכך, ניתן להניח שתי הנחות מרכזיות : הראשונה, חלק מהרפורמות הללו יכולות לסייע להעלות את רמת הצריכה הפרטית. במקביל, נראה כי הריבית הנמוכה עומדת להישאר עימנו עוד זמן רב מאוד ותמשיך לתמוך בשוק האג"ח"

 

 וויטסמוק תוכנה הודיעה ,כי החברה המחוזקת קיבו חתמה על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי עם ענקית האינטרנט והתוכן YAHOO. במסגרת ההסכם, החל מהרבעון השלישי של 2015, ישולבו פתרונות התוכן והחיפוש של Yahooבמקלדות שפיתחה קיבו עבור מותגי-על שונים. במסגרת ההסכם נקבע בין קיבו לבין Yahooמנגנון חלוקת הכנסות (Revenues Share) שתיווצרנה מכלי התוכן והחיפוש של Yahoo, אשר קיבו תפעל לשלב במקלדות.

 

ננו דיימנשן, חברה מובילה בתחום הדפסת תלת מימד לשוק האלקטרוניקה, מודיעה היום כי ננו דיימנשן טכנולוגיות, חברת בת בבעלותה המלאה של ננו דיימנשן, החלה שיתוף פעולה עם חברה נוספת לביצוע בדיקות להדפסות תלת מימדיות מתקדמות של רכיבי אלקטרוניקה. החברה הינה אחת מ-500 החברות הגדולות בעולם, על פי דירוג Fortune Global 500.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש