נוחי דנקנר<br>קרדיט: פלאש90
נוחי דנקנר קרדיט: פלאש90

בשבועות האחרונים נודע כי בכוונת קבוצת איי. די. בי. של נוחי דנקנר למכור את השליטה שלה (55.1%) בחברת כלל ביטוח ואף פורסם על מספר גורמים בישראל ומחוצה לה המתעניינים ברכישה. במקביל, פורסם כי המכירה מנוהלת על ידי בית ההשקעות האמריקאי גולדמן זקס. נתונים אלה מעלים, בין היתר, גם סימני שאלה רבים בשוק ההון באשר לתג המחיר על-פיו תתבצע העסקה היוקרתית.


אורנן סולומון, מנהל ההשקעות הראשי בבית ההשקעות אזימוט שוקי הון, מצביע על תופעה מעניינת העולה מנתוני החברה. "כידוע, כדי לאמוד את מחיר המכירה של כלל ביטוח, יש לבחון מהו הערך הגלום של החברה בהתאם למדד ה – EV הכולל ביטוח חיים ובריאות ופנסיה. מהנתונים עולה כי נוצר פרדוקס: הערך הגלום של החברה, העומד על 8.9 מיליארד שקל, הוא גבוה משמעותית, בשיעור של 97%, משווי השוק שלה המוערך ב – 4.5 מיליארד שקל."


"אין אנו סבורים כי שווי השוק של החברה יוכל לסגור פער גבוה זה", מעריך סולומון. "הסיבה לכך היא כי חברות הביטוח משתמשות בחלק ממוצריהן בלוחות תמותה ישנים בעוד שחלה עלייה בתוחלת החיים דבר שיגרום להן בעתיד לשחיקה בשוויין על פי הערך הגלום הנוכחי. יחד עם זאת, אחד הכלים המרכזיים שיש לקחת בחשבון בעת תמחור לצורך רכישת חברת הביטוח הוא אותו משתנה הערך הגלום וניתן בהחלט להעריך כי תג המחיר שיינתן בעסקת כלל ביטוח ישקף במידה מסוימת את הפער בין הערך הגלום לשווי השוק".


לדברי סולומון, תופעה זו היא בעלת השלכות משמעותיות על שוק הביטוח בישראל. במבט רוחבי של הענף עולה כי תופעה זו אינה ייחודית רק כלל ביטוח וכי הערך הגלום של יתר חברות הביטוח הגדולות משקף שווי הגבוה ב - 75% בממוצע משווי השוק שלהן. (*ראה טבלה מצורפת). 


"יש להניח כי אם אכן תצא לפועל מכירת כלל ביטוח הרי שכאמור, הפער ישתקף במחיר הרכישה והוא ייתן אינדיקציה כלל ענפית למחיר השוק הנמוך של החברות בענף. לכן, אין ספק כי מכירה עתידית של חברת הביטוח השנייה בגודלה בישראל אשר תשקף את הפער הקיים, תביא להצפת ערך של יתר חברות הביטוח בשוק," מעריך סולומון.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש