במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר (ג’) כי "הצמדים המרכזיים בשוק המט"ח העולמי, ובכלל זה גם הדולר-שקל, נסחרים בפתיחת שבוע המסחר בטווחי מחיר צרים, וזאת לקראת אירועי המפתח באירופה ובארצות הברית בהמשך השבוע. באירופה, פגישת שרי האוצר שתתכנס בבריסל עשויה להיות ההזדמנות האחרונה לפתור את בעיית החוב של יוון, וזאת לאחר כישלון השיחות בסוף השבוע האחרון. אי הוודאות מכבידה מאוד על הסנטימנט בשוקי המניות בעולם, ואולם לפי שעה דווקא האירו שומר על יציבות.

 

"ואולם, אין ספק שתרחיש של פשיטת רגל של יוון צפוי להחליש גם את האירו. מנגד, בארצות הברית ממתינים לישיבת הריבית ביום רביעי השבוע של הפד, ועל כן הפוטנציאל של הדולר כעת הוא מוגבל, מאחר שבשווקים ממתינים להצהרת המדיניות של הבנק. בשבועות האחרונים ראינו שיפור בסנטימנט של הדולר, על רקע נתוני מקרו חיוביים והצהרות חיוביות מצד ג’נט ילן, ואולם הדולר עדיין מתקשה לשחזר את השיאים האחרונים. אם הבנק יאשש את התחזיות להעלאת ריבית קרובה כבר בספטמבר, הדולר צפוי לזנק מעלה.

 

"ברמה הטכנית, ניתן לומר שהדולר-שקל מדשדש באזור אמצע הטווח שבין 3.80 ל-3.90. ירידה מתחת ל-3.82 עשויה להאיץ את הצמד לעבר 3.80, ואילו עלייה מעל 3.87 עשויה לדרבן את הספקולנטים לדחוף את הצמד שוב לעבר 3.90. עד שלא נראה פריצה של אחד מהגבולות המשמעותיים קשה לקבוע מה יהיה הכיוון של הצמד בטווח הקרוב", סיכמו ב-FXCM ישראל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש