המשקיעים ממשיכים להגדיל חשיפה למניות: 8 מתוך 10 הקרנות המסורתיות המגייסות ביותר במאי הן קרנות אג"ח עם חשיפה מנייתית. כך עולה מסיכום חודש מאי 2015 בתעשיית קרנות הנאמנות המגייסות והמדממות, שפרסם היום מיקי סבטליץ, מנהל קשרי יועצים במיטב דש.

 

מהנתונים עולה כי במקום ה-1 בגיוסים בחודש במאי 2015 הקרן "פסגות 0B אג"ח ארה"ב 2-5 שנים - מגודר מט"ח" עם גיוס של כ-130 מיליון ש"ח. ומנגד, הקרן הפודה ביותר במאי היא "מיטב 00 כספית פרימיום" עם פדיון של כ-520 מיליון ₪.

 

כ-490 מיליון ₪ זרמו לקרנות המחקות בסיכום חודש מאי, בהובלת קרנות מחקות על מדדי אג"ח כללי שגייסו כ-310 מיליון ₪ וקרנות מחקות על מדדי מניות בארץ ובחו"ל עם גיוסים של כ-230 מיליון ₪.

 

דמי הניהול הממוצעים נשארים ללא שינוי בחודש מאי – דמי הניהול הממוצעים בתעשיית קרנות הנאמנות המסורתיות בחודש מאי נותרו מאוזנים כאשר גם הגיוסים וגם הפדיונות נרשמו בדמי ניהול ממוצעים של 0.6%.

 

בחודש מאי נוספו 2 קרנות חדשות ל"מועדון המיליארד": "מגדל (2B) 20/80 פרימיום" ו-"אלטשולר שחם (4(B שווקים מפותחים מוגנת מט"ח". מספר הקרנות במועדון "המיליארד" עומד על 44 קרנות המנהלות כ-84 מיליארד ₪- ירידה של כמעט 5 מיליארד ₪ לעומת חודש אפריל (כל הירידה בקרנות הכספיות). 3 מ-10 הקרנות המגייסות ביותר החודש משתייכות למועדון המיליארד עם גיוס של כ-540 מיליון ₪. 10 קרנות מתוך ה-44 הן קרנות כספיות המנהלות יחד כ-24.2 מיליארד ₪.

 

בסיכום חודשי, כ-62% מהקרנות רשמו פדיונות, כ-3% מ-822 הקרנות שסיכמו את החודש עם פדיונות, איבדו למעלה מ-50 מיליון ₪ כ"א.

 

טבלת 10 הקרנות המגייסות, שגייסו ביחד כ-1.1 מיליארד ש"ח בסיכום חודשי, כוללת: 4 קרנות אג"ח כללי, 3 קרנות אג"ח מדינה, קרן כספית ו 2 קרנות אג"ח חו"ל. מן הצד השני, טבלת 10 הקרנות הפודות שמהן נפדה כ-2.2 מיליארד ₪, מכילה 7 קרנות כספיות, קרן אג"ח כללי, קרן אג"ח מדינה וקרן אג"ח חו"ל.

 

קרנות אג"ח עם מניות IN קרנות אג"ח ללא מניות OUT- קרנות מסורתיות ללא חשיפה למניות פדו החודש כ-1.3 מיליארד ₪. קרנות שיש להן חשיפה למניות עד 10% רשמו החודש גיוסים של כ-1.6. קרנות שיש להן חשיפה למניות עד 30% רשמו גיוסים של מ-0.7 מיליארד ₪.

 

קרנות אג"ח מדינה, אחת מקבוצות הקרנות המגייסות ביותר מתחילת השנה, רשמו החודש פדיונות של כרבע מיליארד ₪ על רקע מימושים במדדי אג"ח ממשלת ארה"ב, גרמניה וישראל. קרנות אג"ח מדינה ללא חשיפה מנייתית רשמו החודש פדיונות של כ-580 מיליון ₪.

 

מנגד, קרנות אג"ח מדינה עם חשיפה של עד כ-10% מניות גייסו כ-0.2 מיליארד ₪. כ-170 מיליון ₪ נפדו מקרנות אג"ח מדינה תחת הסיווג –אג"ח מדינה כללי ובהמשך לכך, כ-80 מיליון ש"ח נפדו מקרנות אג"ח מדינה צמודי מדד.

 

קרנות מניות בארץ ובחו"ל רשמו במאי גיוסים של כ-340 מיליון ₪. הגיוסים התחלקו בין קרנות מניות בארץ שהובילו את הגיוסים עם כ-230 מיליון ₪ אל מול קרנות מניות בחו"ל עם 110 מיליון ₪. מרבית הכספים נותבו לקרנות המחקות שהיוו כ-70% מכלל הגיוסים בקרנות המנייתיות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש