ננו דיימנשן מודיעה היום (ב’) כי נמסר לה היום על-ידי חברת-הבת ננו דיימנשן טכנולוגיות, בה החברה מחזיקה ב-100% מהונה המונפק והנפרע, כי חברת הבת הגישה לרשם הפטנטים בארה"ב בקשה לרישום פטנט למערכת לניקוי ראשי הדפסה של מדפסת התלת מימד של החברה.
הפטנט הינו בגין מערכת לניקוי ראש הדפסה בתהליך יניקת אוויר, כך שהניקוי מתבצע ללא מגע ישיר עם ראש ההדפסה. בדרך זו, נחירי ההדפסה לא ניזוקים משחיקה ואורך חיי ראש ההדפסה גדל באופן משמעותי. הניקוי מתבצע תוך כדי תהליך ההדפסה, בזמן בו המערכת מרעננת את ראשי ההדפסה, ואינו פוגע בתהליך ההדפסה הרציף. בכך, מתאפשרת הדפסת כרטיסים מוליכים (PCB) באופן יעיל, חסכוני ואופטימלי וכן מתבצע תהליך של מחזור דיו במערכת סגורה.
נזכיר כי לאחרונה הודיעה החברה כי חתמה על הסכמי השקעה פרטית בהיקף של לפחות 44 מיליון ש"ח, כאשר הסכום הסופי יקבע בימים הקרובים. הגיוס יתבצע לפי מחיר מניה של 550 אג’, המשקף את מחיר המניה הממוצע במהלך החודשיים האחרונים.