הבורסה בתל אביב צפויה לפתוח את יום המסחר האחרון של השבוע במגמה מעורבת על רקע עליות השערים בוול סטריט ופער ארביטרז’ ממוצע חיובי של המניות הישראליות הנסחרות בניו יורק. מנגד, באסיה נרשמות הבוקר ירידות שערים עם צניחה בסין, והחוזים העתידיים נסחרים במגמה שלילית. בקרב מניות ת"א 25 יבלטו מניות פריגו לחיוב עם פער ארביטרז’ של כ-1.5% ומנגד מניות נייס ירשמו ירידה של 1.7% לאחר מימושים בניו יורק. המנייה קיבלה אתמול העלאת המלצה ממורגן.
כאמור, המסחר בוול סטריט נסגר בעליות שערים קלות, כאשר המשקיעים הגיבו למספר נתוני מאקרו, ביניהם סקר ה-ADP ודוח מלאי הנפט הגולמי. באירופה נסגר המסחר במגמה חיובית. מדד ה-S&P עלה ב-0.21% ל-2,114.11. מדד הנאסדק עולה ב-0.45% ל-5,099.23 והדאו עולה ב-0.36% ל-18,076.27. האג"ח הממשלתי המשיך אתמול בצלילתו ורשם עליות תשואות של יותר מ-3% באג"ח האוצר האמריקאי ושל יותר מ-20 בזה הגרמני.
במסחר אתמול, הבורסה ת”א נסגרה בעליות בתמיכת המגמה בבורסות בעולם; שוק האג”ח צלל. ת"א 25 עלה ב-0.7% ות"א 100 ב-0.54%; מחזור המסחר המקומי במניות הסתכם היום בכ-1.1 מיליארד שקל. מניית לאומי הובילה את המחזורים בקרב מניות ת"א-100, ואחריה בזק לאור השינויים האחרונים בהנהלת משרד התקשורת
מנכ"ל ענקית התקשורת אורנג’ שבישראל מיוצגת ע"י חברת פרטנר, אומר כי מבחינתו הוא מוכן להוציא את פעילות החברה מישראל כבר מחר. סטפן רישאר אמר את הדברים במסיבת עיתונאים בקהיר. הוא סייג את דבריו באומרו כי אם יבחר לסיים את הקשר עם המותג של אורנג’ בישראל, פרטנר, הוא מסתכן בקנסות כבדים. הבוקר כבר הזדרזה להודיע חברת "קל אוטו כי היא מחזירה 400 מכשירי טלפון סלולריים לפרטנר בעקבות הדברים. מנכ"ל פרטנר, חיים רומנו, מסר בתגובה כי "אנו מצרים על דבריו של מנכ"ל פרנץ’ טלקום העולמית. ברצוננו להדגיש כי חברת פרטנר הינה חברה ישראלית בבעלות סבן קפיטל גרופ והציבור ואינה בבעלות פרנץ’ טלקום.
מספר ידיעות שפורסמו אתמול שיכולות להשפיע גם היום על המסחר במניות: חברת טבע מתכוונת להגדיל אחזקותיה במיילן – כך דווחה סוכנות הידיעות רויטרס, המצטטת גורם מקורב לחברה. הדיווח מעלה חששות משפטיים נוספים, לאחר שבשבוע שעבר חשפה טבע נתח של 1.8% במיילן, מהלך שנחשב כמפר דיני הגבלים עסקיים בארה"ב.
כלל ביוטכנולוגיה ואלביט מדיקל טכנולוג’יס הודיעו היום כי נוברטיס לא תממש את אופציית ההשקעה בגמידה סל, המוחזקת ב-26% ע"י אלביט ובכ-19% ע"י כלל ביוטכנו, על אף שגמידה-סל עמדה בהצלחה בכל אבני הדרך שנקבעו. עם זאת, נוברטיס הודיעה כי ברצונה להמשיך ולשתף פעולה עם גמידה בפיתוח מוצריה, ותבחן עמה חלופות מתאימות בהקדם.
נובה העלתה אתמול את תחזיותיה לרבעון השני של 2015. החברה צופה כעת להכנסות של 37-39 מיליון דולר, לעומת התחזית הקודמת של 33-35 מיליון דולר. על בסיס תחזית המכירות המעודכנת, הנהלת החברה מצפה שהרווח המדולל למניה על בסיס GAAP יעמוד על 0 עד 4 סנט למניה, והרווח המדולל למניה על בסיס GAAP-NON יעמוד על 14 עד 18 סנט למניה.