חברת הביו-רפואה הישראלית פלוריסטם מדווחת היום (ב’) על מספר אישורי פטנט המגנים על תהליך הייצור, על ההרכבים הפרמצבטיים ועל טיפולים למחלות שפיתחה מתאי גזע מהשלייה, במגוון שווקים - ובהם סין, דרום קוריאה, מקסיקו, רוסיה וישראל.
כך למשל, הפטנט שקיבלה החברה בסין מגן על השימושים השונים בתאי הגזע מהשלייה למספר מחלות, ובהן פגיעות שרירים, כאב נויופטי, פציעות עצבים פריפריאליות ועוד.
המשרד הקוריאני להגנה על קניין רוחני העניק לחברה פטנט המגן על שיטות הרביית התאים של פלוריסטם, והרשות המקבילה במקסיקו אישרה לפלוריסטם פטנט הנוגע לגידול תאים לצורך טיפול באינדיקציות המטולוגיות. בישראל, קיבלה החברה אישור פטנט הנוגע לשיטת הגידול התלת מימדית של החברה.
זמי אברמן, מנכ"ל ויו"ר פלוריסטם, אמר היום: "פלוריסטם קיבלה אישורי פטנט מהותיים במספר שווקים חשובים. אנו מאמינים שנמשיך להרחיב את הקניין הרוחני שלנו ולמצב את החברה כמובילה עולמית בפיתוח וייצור טיפולים תאיים שמקורם בשלייה. הפטנטים האחרונים תומכים באסטרטגיה שלנו להביא את הטיפולים לשווקים מגוונים מסביב לעולם".