פלרם מדווחת על תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון לשנת 2015: מכירות החברה הסתכמו לסך של כ-336 מיליון שקל, עלייה של כ-16% לעומת ההכנסות ברבעון המקביל אשתקד. העלייה בהיקף המכירות נובעת מגידול כמותי בשיעור של כ-14% בחטיבות האפליקציות והפוליקרבונט, וכן מעלייה בשיעור של כ-3% שנבעה מהשפעת השינויים בשערי החליפין הממוצעים של המטבעות שהחברה פעילה בהם בין התקופות (בעיקר עליה בדולר האמריקני שהתקזזה באופן חלקי בהיחלשות האירו). העלייה בהכנסות הושגה על-אף שמחיר המכירה הממוצע ירד בכ-2% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.

 

בחלוקה לחטיבות ייצור: חטיבת הפוליקרבונט היוותה כ-41% מכלל הכנסות החברה ברבעון הראשון לשנת 2015, והיקף המכירות בה גדל בכ-21% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, לסך של כ-139 מיליון שקל.

 

חטיבת ה-PVC היוותה כ-30% מכלל הכנסות החברה ברבעון הראשון לשנת 2015, והיקף המכירות בה נאמד בכ-100 מיליון שקל, ירידה של כ-5% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.

 

חטיבת מוצרי המשך (אפליקציות) היוותה כ-22% מכלל הכנסות החברה ברבעון הראשון לשנת 2015, ורשמה גידול של כ-27% במכירות לסך של כ-74 מיליון שקלים. הגידול בחטיבת האפליקציות בהתאם לתוכנית האסטרטגית של החברה להגדלת הפעילות בחטיבה זו.

 

בחלוקה לפי אזורים גיאוגרפיים: אירופה ואנגליה היוו כ-47% מסך מכירות החברה ברבעון הראשון לשנת 2015, וההכנסות מאזור זה הסתכמו בכ-159 מיליון שקל, גידול של כ-5% ביחס להכנסות מאזור זה ברבעון המקביל אשתקד, בעיקר בשל גידול בפעילות האפליקציות.

 

יבשת אמריקה היוותה כ-33% מסך הכנסות החברה, והמכירות מאזור זה הסתכמו בכ-111 מיליון שקל, גידול של כ-38% ביחס להכנסות מאזור זה ברבעון המקביל אשתקד. העליה המשמעותית בהכנסות נבעה מהאצת הפעילות באזור זה והשפעת התחזקותו של הדולר בין התקופות.

 

ישראל ושאר העולם היוו כ-20% מסך הכנסות פלרם, וההכנסות מאזורים אלה הסתכמו בכ-66 מיליון שקל, גידול של כ-13% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.

 

הרווח הגולמי ברבעון הראשון לשנת 2015 הסתכם לסך של כ- 95 מיליון שקלים (שיעור של כ-28% מסך ההכנסות), גידול של 17% ביחס לרווח גולמי של 81 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד (שיעור של כ-28% מסך ההכנסות). הגידול ברווח הגולמי נבע מעלייה בהיקף הפעילות בחטיבות האפליקציות והפוליקרבונט, בעוד בחטיבת הפי.וי.סי סביבת המרווחים נותרה נמוכה.

 

הרווח התפעולי ברבעון הראשון לשנת 2015 הסתכם לסך של כ-25 מיליון שקלים (שיעור של כ-7.3% מסך ההכנסות), עלייה של כ48% ביחס לרווח התפעולי ברבעון המקביל אשתקד, שהסתכם בכ-17 מיליון שקל (שיעור של 5.7% מסך ההכנסות). הגידול בהיקף הרווח התפעולי ושיעורו מסך ההכנסות נובע מצמיחה בהיקף הפעילות בחטיבת האפליקציות וחטיבת הפוליקרבונט.

 

הכנסות המימון נטו ברבעון הראשון לשנת 2015 הסתכמו בסך של כ-1 מיליון שקל. השינויים בשערי החליפין גרמו לרישום הוצאות מימון בסך של כ-7 מיליון שקל, אשר מרביתן קוזזו ע"י הכנסות מימון מעסקאות גידור בסך של כ-6 מיליון שקל. הוצאות הריבית ברבעון נאמדו בכ-1 מיליון שקל, והרווח מהשקעות פיננסיות עמד ברבעון זה על כ-3 מיליון שקל.

 

הרווח הנקי ברבעון הראשון לשנת 2015 הסתכם בכ-22 מיליון שקל, עלייה של כ-13% לעומת רווח של 19 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2014.

 

ה- EBITDA ברבעון הראשון לשנת 2015 הסתכם לסך של כ-31 מיליון שקל, וזאת בהשוואה ל-EBITDA בהיקף של כ-24 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2014.

 

עידו רודוי, מנכ"ל פלרם: "אסטרטגיית החברה לגדול ולהתמקד במוצרים בעלי רווחיות גבוהה באה לידי ביטוי ברבעון הראשון של 2015, ברבעון זה רשמנו גידול משמעותי בפעילות חטיבת האפליקציות, אשר בה מוצרים בעלי רווחיות גבוהה יחסית. בתחום הלוחות אנו ממשיכים לפעול למימוש כושר הייצור הקיים ובהתאם להגדיל את הפעילות בשווקים בהם אנו פועלים. בנוסף, אנו בוחנים הזדמנויות לרכישה שיהיו סינרגטיים לפעילות החברה ויגדילו את היקף הפעילות, היצע הפתרונות ורווחיות החברה, ויוכלו לחזק עוד יותר את מיצובה העסקי והתחרותי של פלרם".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש