תעשיית קרנות הנאמנות רשמה בשבוע שחלף פדיונות נוספים של כ-500 מיליון שקל, כאשר הקרנות המסורתיות סיכמו את השבוע בגיוסים קלים מאוד. סיכום שבועי של נכסי תעשיית קרנות הנאמנות מאת מיקי סבטליץ, מנהל קשרי יועצים במיטב דש. כמו כן, עולה מהנתונים כי הקרנות המחקות גייסו כ-130 מיליון שקל, מול פדיונות של כ-120 מיליון ₪ בקרנות המנוהלות ושל כ-480 מיליון בקרנות הכספיות.
קרנות מנייתיות וקרנות אג"ח כללי עם חשיפה מנייתית מובילות בגיוסים: קרנות מניות בארץ ובחו"ל גייסו השבוע כ-180 מיליון ₪. קרנות אג"ח כללי רשמו השבוע גיוס של כ-170 מיליון ₪ נוספים.
שבוע המסחר התאפיין במגמה חיובית תוך קביעת שיא חדש במדד המעו"ף. מדדי המניות סיכמו את השבוע בעליות שערים ומשכו אחריהם את מדדי אג"ח קונצרני שסיכמו אף הם את השבוע עם עליות נאות. כמו כן, מדדי אג"ח ממשלתיות חזרו השבוע לעלות וקיזזו חלק מהתשואה השלילית שנרשמה מתחילת החודש. למרות העליות הנאות, המשקיעים לא התפתו לחזור לשוק, מה שהתבטא בגיוסים קלים בקרנות המסורתיות. מתחילת החודש, הקרנות המסורתיות איבדו כ-100 מיליון ₪, המתחלקים לפדיונות של כ-460 מיליון ₪ בקרנות המנוהלות, ומנגד גיוסים של כ-360 מיליון ₪ בקרנות המחקות. כך, עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב דש.
הקרנות המנייתיות כבשו השבוע את הבכורה וסיכמו את השבוע עם גיוסים יפים של כ-180 מיליון ₪, זינוק של כ-50% בקצב הגיוסים לעומת השבוע הקודם. מחצית מהגיוסים בקרנות המנייתיות נותבו לקרנות המחקות בהובלת קרנות מחקות על מדדי המניות בישראל, שגייסו השבוע כ-75 מיליון ₪. מתחילת החודש, הגיוסים בקרנות המנייתיות מסתכמים בכ-290 מיליון ₪.
קרנות אג"ח כללי, בדגש על קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית, קרנות 10/90 וכו’, רשמו השבוע גיוסים של כ-170 מיליון ₪ - זינוק של כמעט פי 3 בקצב הגיוסים הממוצע לעומת השבוע הקודם. מתחילת החודש, הגיוסים בקרנות אג"ח כללי מסתכמים בכ-520 מיליון ₪.
אגרות החוב הממשלתיות רושמות השבוע עליות שערים: מדד ממשלתי כללי עלה השבוע ב-0.4% בהובלת השחרים לטווח ארוך שהוסיפו 0.8%. בעקבות העליות שנרשמו השבוע באפיק הממשלתי, קצב הפדיונות השבוע בקרנות אג"ח מדינה נחתך בחצי לכ-90 מיליון ₪. מתחילת החודש, קרנות אג"ח מדינה מסכמות פדיונות של כרבע מיליארד ₪.
אגרות החוב הקונצרניות נסחרו השבוע במגמה חיובית - מדדי התל-בונד 20,40,60 רשמו עליות שערים של עד כ-0.7%. בהמשך לכך, מדד קונצרני כללי עלה ב-0.8%. למרות התשואות הנאות באפיק, קרנות אג"ח קונצרני רשמו פדיונות של כ-30 מיליון ₪ - קצב הפדיונות נחתך בחצי לעומת השבוע הקודם.
התמתנות הפדיונות באפיק השקלי: הקרנות הכספיות רשמו השבוע פדיונות של כ-490 מיליארד ₪ - ירידה של כ-20% בקצב הפדיונות הממוצע לעומת השבוע הקודם. בהמשך לכך, פדיונות של כ-200 מיליון ₪ נרשמו השבוע בקרנות השקליות - קצב פדיונות זהה לשבוע הקודם.
קרנות אג"ח חו"ל רשמו השבוע פדיונות של כ-10 מיליון ₪, זאת למרות התחזקות הדולר אל מול השקל במהלך השבוע.
תעשיית הקרנות מנהלת נכון ל-21.05.15 כ-261.3 מיליארד שקל, הקרנות המסורתיות (בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות כ-227.3 מיליארד שקלוהקרנות הכספיות שמנהלות כ-34 מיליארד ₪.