הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום (א’) את נתוני הצמיחה במשק הישראלי לרבעון הראשון של שנת 2015. במחירים קבועים ולאחר ניכוי השפעת העונתיות, עלה התוצר המקומי הגולמי ברבעון הראשון של שנת 2015 ב-2.5% לעומת הרבעון הקודם. זאת, לאחר עליות של 6.6% ברבעון הרביעי ושל 0.8% ברבעון השלישי של 2014.

 

מסיכום האומדנים הראשונים של החשבונות הלאומיים לרבעון הראשון 2015 המתבסס על נתונים חלקיים שהתקבלו עד עתה, עולה כי העלייה בתוצר ברבעון הראשון השנה משקפת עלייה בהוצאה לצריכה פרטית, ביצוא הסחורות והשירותים ובהוצאות לצריכה ציבורית וירידה בהשקעות בנכסים קבועים. בנוסף, הייתה עלייה ביבוא סחורות ושירותים.

 

הנתונים מהאומדן הראשון מצביעים על עלייה של 3.2% בתמ"ג העסקי בחישוב שנתי, לאחר עלייה של 7.7% ברבעון הקודם ויציבות ברבעון השלישי בשנת 2014. כמו כן, נרשם גידול של 5.5% בהוצאה לצריכה פרטית שפירושו עלייה של 3.5% בהוצאה לנפש. העלייה בהוצאה לצריכה הפרטית לנפש ברבעון הראשון באה בהמשך
לעלייה של 4.8% ברבעון הקודם ולעלייה של 3% בחישוב שנתי ברבעון השלישי של 2014.

 

בנוסף, ברבעון שחלף נרשמו זינוק של 9.4% ביצוא סחורות ושירותים (למעט יהלומים וחברות הזנק) לאחר עלייה של 15% בחישוב שנתי ברבעון הקודם, המשקפת עלייה של 12.1% ביצוא התעשייה (למעט יהלומים) וירידה של 24.4% ביצוא ענף החקלאות בחישוב שנתי. כמו כן, חלו עלייה של 0.7% בהוצאה לצריכה ציבורית; וירידה של 5.8% בהשקעות בנכסים קבועים.

 

יבוא הסחורות והשירותים עלה ברבעון הראשון השנה ב-7.1% לאחר ירידה של 2.2% ברבעון הקודם. עלייה זו מבטאת גידול של 15% ביבוא סחורות אזרחיות בחישוב שנתי ועלייה של 9.8% ביבוא שירותים בחישוב שנתי, הכולל יבוא שירותי תוכנה, תחבורה ותקשורת וכדומה, ויבוא שירותי תיירות. יבוא הסחורות והשירותים למעט יבוא ביטחוני, אוניות, מטוסים ויהלומים עלה ברבעון הראשון ב-9%, לאחר עלייה של 2.4% ברבעון הקודם.

 

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים, אמר הבוקר לקראת פרסום נתוני התוצר לרבעון הראשון של השנה, כי "רוב האינדיקטורים הראשוניים למצב המשק שפורסמו עד כה היו חיוביים (במיוחד בנושא הצריכה הפרטית וההשקעות)". להערכתו, נתון צמיחה גבוה מ-3 אחוזים יכול להוריד את נושא הריבית השלילית מהפרק לתקופה ממושכת.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש