בנק אגוד מתייחס בסקירתו השבועית למדד המחירים לחודש אפריל, שצפוי להתפרסם בהמשך היום: מדד אפריל צפוי לעלות בחצי אחוז ולאחריו צפויים עוד שני מדדים חיוביים. סביבת האינפלציה לשנה הקרובה נותרת נמוכה על 0.8%, מתחת לקו התחתון של טווח היעד של בנק ישראל (1%). ריבית בנק ישראל עומדת בשפל של 0.1% אך תשואות המק"מים מגלמות סיכוי לירידת ריבית נוספת בהמשך. התדרדרות שער הדולר בימים האחרונים עשויה לתמוך בהחלטה זו. כזכור, ההחלטה הקודמת של בנק ישראל להוריד את הריבית מ 0.25% ל- 0.1% נבעה כמעט אך ורק מהרצון לתמוך בשער הדולר. עם זאת, אנו רואים שההשפעה הייתה מוגבלת בזמן, כך שלא ברור אם ברמת ריבית כל כך נמוכה, ימשיך בנק ישראל לדבוק בכלי זה, שדי מיצה את עצמו, או יבחר כלים אחרים. התבטאויות עבר של נדין-בודו טרכטנברג, המשנה לנגידת בנק ישראל, אותתו כי בנק ישראל עשוי במידת הצורך לדבוק בהפחתת הריבית אף אל תוך התחום השלילי. כך או כך, לקריאה של מדד המחירים לצרכן תהיה השפעה על החלטת בנק ישראל".

 

כלכלני הבנק מתייחסים גם לתהפוכות בשוק האג"ח השבוע: "עוד שבוע מטלטל בשוק אגרות החוב מסתכם בעליית תשואות בארץ, בעקבות עליה דומה בארה"ב. אחרי ירידה דרסטית בתשואות בשנתיים האחרונות ובפרט מתחילת השנה, התיקון האחרון מחק חלק ניכר מהמהלך שמתחילת השנה. עדיין, מדובר בתשואות נמוכות, נמוכות אף מבארה"ב, בצורה אנומלית - שתצריך בעתיד תיקון חד יותר, אך בינתיים לפחות מדובר על יציאת אוויר בריאה, שתזכיר למשקיעים את הסיכון הטמון בתקופה זו בתשואות אגרות החוב. מנגד, אולי יוצרת גם מעט הזדמנויות לטווח הקצר, שכן אנו עדיין לא צופים מהלך חד ומתגלגל של עליית תשואות. בעוד ישראל וארה"ב נבדלות כרגע בכיוון אליו הולכות הריביות הקצרות, הרי שהתשואות הארוכות בשקלי נוהגות לעקוב באופן כללי אחרי התשואות בארה"ב. כך, שככל שיעלו התשואות בארה"ב, צפויות התשואות הארוכות בישראל לעלות, כאשר בטווח הקצר, התשואות הקצרות ימשיכו להיות נמוכות כאשר חלק מהכלכלנים בשוק עדיין צופים ירידת ריבית לאפס. מהלך כזה עשוי לגרום להזדקרות מסוימת של העקומים, אם כי להערכתנו מדובר על מהלך מוגבל יחסית בשנה-שנתיים הקרובות כיוון שנתוני המאקרו המתונים יחסית בעולם לא יאפשרו העלאות ריבית מהירות בארה"ב ומכאן שגם לא בארץ."

על רקע הריביות הנמוכות בארץ ובעולם התומכות בחברות ובהתייעלותן ובאפיק המנייתי, והעדר אלטרנטיבות, הם ממליצים על חשיפה מנייתית בתיקי הלקוחות בשילוב עם מזומן/ פיקדונות. בתיק מייצג של 23% ובתיק ספקולטיבי - 38%. בהתייחס לחלוקה בין ישראל לחו"ל נותרת העדפה לחו"ל -60% וישראל 40%. בהתייחס לחלוקה הגיאוגרפית הם ממליצים על חלוקה של :ארה"ב – 48% גוש האירו -30% בדגש על חברות גלובאליות, אסיה ללא יפאן - 10% ,יפאן 7% ואנגליה- 5%. מומלצת השקעה במניות דיבידנד גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים. ללקוחות ספקולטיביים מומלצת חשיפה גם לסין .

 

מבחינת הסקטורים בארה"ב מומלצת השקעה בסקטורים: סקטור הצריכה המחזורית בשל המשך השיפור בכלכלה, סקטור הבריאות המאופיין בחברות גלובליות יציבות בעלות תזרימי מזומנים גבוהים, ללקוחות ספקולטיביים ניתן לתבל בתת הסקטור הביומד בשל הפוטנציאל הגלום בו. סקטור הטכנולוגיה בדגש על הסמיקונדקטור וסקטור הפיננסיים על רקע המשך הצמיחה והשיפור בכלכלה האמריקאית. בסקטור התעשייה -תת הסקטור התחבורה , על רקע הירידה במחירי האנרגיה והתייעלות החברות.

 

בהתייחס להשקעה באירופה: ממליצים להשקיע דרך תעודות הסל על היורו סטוקס 50, תעודות סל מנוטרלות מטבע וכן תעודות על חברות גלובאליות המחלקות דיבידנדים. ללקוחות ספקולטיביים ניתן להיחשף לכלכלת סין .

 

בהתייחס להשקעה באסיה: ניתן ל"תבל" את התיק עם חשיפה לאסיה פסיפיק ללא יפן וכן להיחשף ליפן בנטרול מטבע. בהתייחס לסחורות – מומלצת השקעה של 5% מהתיק לזהב בראיה לטווח ארוך בהתאם לסיכון התיק.

 

בנוגע לשוק המט"ח אומרים בבנק אגוד: "גם השבוע נחלש הדולר מול השקל, בהתאם למסחר בעולם. מפרסומי בנק ישראל עולה כי בחודש אפריל נרשמה ירידה בנפח המסחר היומי הממוצע במקביל לירידה בחלקם היחסי של תושבי חוץ בנפח המסחר הכולל. נקודת התמיכה עומדת על 3.80 שקל לדולר ונקודת ההתנגדות היא 4.053 שקל לדולר. השבוע נחלש הדולר מול האירו בכ- 1% בהמשך להיחלשותו בחודש האחרון. בגוש האירו עדיין ממתינים לראות מה ההחלטות שיתקבלו בנוגע ליוון. נתוני המאקרו באירופה השבוע היו ברובם חלשים, נרשמה ירידה בייצור התעשייתי הן בגוש האירו בכלל והן בגרמניה בפרט. בשבועות האחרונים, בה נרשמה מגמה שלילית באירופה ובדגש על מדד הדקס הגרמני, התחזק האירו מול מרבית המטבעות העיקריים ובפרט מול הדולר. נקודת תמיכה הקרובה הינה 1.057 דולר לאירו ונקודת התנגדות עומדת על1.187 דולר לאירו".

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש