בפועלים ברוקראז’ פרסמו סקירה לקראת הדוחות שתפרסם היום (ג’) חברת נובה, וצופים כי התנופה בפעילות תחל לקראת המחצית השנייה של 2015.
"דוחות הרבעון הראשון של נובה יתפרסמו היום עם סיום המסחר בבורסת הנאסד"ק - תחזית ההכנסות שלנו לרבעון הראשון, כ- 25.2 מ’ ד’ (המגלמת ירידה של כ- 27% לעומת הרבעון המקביל אשתקד), נמצאת בטווח תחזית ההכנסות של החברה ל- 24.5-26.5 מ’ ד’ וכך גם תחזית הרווח למניה, non-GAAP, כ- 6 סנט, הנמצאת בטווח תחזית החברה של 4-8 סנט", ציינו בפועלים.
"מה גורם להאטה הנוכחית בתוצאות? גורם עיקרי בהאטה הוא הירידה בהיקף ההזמנות לאחר שהחברה מכרה ללקוחותיה המובילים בקצב מהיר במחצית הראשונה של 2014. הזמנות מיצרני שבבי זיכרונות ה- DRAM צפויות לספק את התרומה המשמעותית להכנסותיה של נובה במחצית הראשונה ובייחוד ברבעון הראשון. הביקוש כיום ל- DRAM נתמך ברוח גבית מכיוון ה- Data Centers אולם מחירו הנמצא במגמת ירידה צפוי לצנן את הביקוש למערכות המלוות את תהליך יצורו במחצית השנייה.
"לקראת סוף הרבעון השני צפויות להתחיל להגיע הזמנות מלקוחתה הגדולה ביותר של נובה, טאואר, המתכוננת להתחלת יצור המוני של שבבים ב- 16 ננומטר החל מהרבעון השלישי. היקף ההזמנות של נובה מ- TSMC יושפע מהנתח שתשיג TSMC בייצור שבב ה- A9 עבור האייפון 7, שתשיק חברת Apple בספטמבר הקרוב. Apple צפויה לפצל את הייצור בין Samsung (שמייצרת ב- 14 ננומטר), לבין לקוחתה השנייה בגודלה של נובה, Global Foundries (שמסתייעת בטכנולוגיה של Samsung), ו- TSMC.
"מאחר ש- Global Foundries הצטיידה כבר בשנת 2014 במערכות לבדיקת המימדים הקריטיים בתהליך הייצור, תשפיע החלטתה של אפל על הצמיחה הצפויה בפעילותה של נובה במחצית השנייה של 2015. ברבעון הרביעי צפויים להתגבר הביקושים מיצרני מארזי שבבי זיכרונות ה- V-NAND.
"רכישת ReVera הושלמה בתחילת הרבעון השני - ReVera מחזיקה בטכנולוגית ה- XPS שתכליתה היא אפיון החומרים המרכיבים את פרוסת הסיליקון שממנה מיוצרים השבבים. טכנולוגיה זו צפויה להשלים את טכנולוגית המדידה האופטית של ממדיה הקריטיים של פרוסת הסיליקון (OCD) שמחזיקה נובה. אולם, בשנת 2015 צפויות החברות למכור בנפרד את מערכותיהן תוך היעזרות הדדית ביכולות השיווק של כל אחת מהן (סינרגיה שיווקית ולא טכנולוגית).
"ל- ReVera חשיפה גבוהה יותר לשוק יצרני שבבי הזיכרונות מאשר לנובה (כ- 50% לעומת כ- 20% של נובה בשנת 2014), ולכן הסינרגיה צפויה לאזן את הרכב הלקוחות של נובה. הסינרגיה הטכנולוגית צפויה להתממש בשנת 2016 עת ישולבו הטכנולוגיות במערכת עצמאית. היקף השוק הפוטנציאלי שמוסיפה ReVera לנובה מסתכם בכ- 100 מ’ ד’ בקירוב בשנה לעומת היקף השוק הפוטנציאלי של שוק ה- OCD שמוערך בכ- 350-400 מ’ ד’ בשנה.
"נובה רכשה כ- 100% ממניות ReVera תמורת כ- 46.5 מ’ ד’, לפי מכפיל שווי פעילות למכירות (S/(EV של 1.7, בדומה למכפיל בו נסחרת נובה עצמה על הכנסותיה בשנת 2014 (1.6). ReVera צפויה לספק לחברה המאוחדת היקף הכנסות שנתי של כ- 25-30 מ’ ד’. תוספת ההכנסות תירשם החל מהרבעון השני או השלישי ותתרום לרווח, non-GAAP, עד אפריל 2016 לכל המאוחר. יעדה של נובה לרווחיות גולמית של כ- 52%-55% לא השתנה בעקבות הרכישה. אולם, הרווחיות התפעולית שמייצרת ReVera עומדת על כ- 5%-10% לעומת כ- 14% שהציגה נובה ב- 2014, ולכן, בטווח הקצר תיפגע הרווחיות של החברה המאוחדת", סיכמו בפועלים.