בזק הודיעה הלילה כי אמש התקבלה בחברה הודעת משרד התקשורת על כוונת המשרד להטיל עיצום כספי בנושא יישום רפורמת הפס הרחב, בה נטען כי על פי המפורט בדוח הפיקוח שצורף להודעה מצא המשרד שהחברה אינה ממלאת כנדרש את ההוראות שנקבעו בתיק השירות, וכי התנהלות החברה מהווה הפרה של חוק התקשורת, ולפיכך בכוונת המשרד להטיל על החברה עיצום כספי בסך של 11.34 מיליון שקלים, הסכום המרבי האפשרי על פי חוק.
על פי ההודעה, לדעת המשרד התנהלות החברה מאז מועד השקת הרפורמה עולה כדי הפרה, לכל הפחות, של הוראות תיק השירות בנושאים הבאים: החברה ביצעה שיחות שימור מול לקוחות בטרם השלמת המעבר לסיטונאות; החברה לא אפשרה מימוש תהליך מעבר בעל-פה בתקופת הביניים, עד להקמת ממשק ממוכן; החברה לא עמדה במשך הזמן שנקבע למעבר מנוי תשתית מהחברה לספק שירות ומעבר מנוי בין ספקים על גבי תשתית החברה; החברה הפעילה את המוקד לפניות של ספקי השירות בהיקף מצומצם ביחס ליתר המוקדים, ובכך הפלתה בין סוגי המנויים השונים.
בנימוקי ההודעה, נכתב בין היתר כי ההפרה מקשה על יצירת תחרות בשוק, ומסייעת לחברה לשמור על נתח השוק המונופוליסטי שלה, ועל ההכנסות הגבוהות שנובעות מכך, וכי בהתנהלות החברה יש כדי לפגוע ואף להכשיל רפורמה משמעותית וחשובה בשוק התקשורת בישראל, שתכליתה להבטיח את האינטרס הציבורי, רווחת הצרכן, ואת קיומה של תחרות בשווקים שונים, לרבות בתחום האינטרנט והטלפוניה, ובעתיד בתחום השידורים המסחריים ובתחומים נוספים.
מבזק נמסר בתגובה כי "החברה לומדת את ההודעה ואת דוח הפיקוח. יחד עם זאת, על בסיס עיון ראשוני בהם, החברה דוחה את ההודעה ובכוונתה להעביר את טענותיה כנגדה בתוך פרק הזמן של 30 יום שהוקצב לכך, בין היתר לאור טענות החברה נגד התנהלותו הבלתי-סבירה של המשרד ועדכון תיק השירות תוך העדר סמכותו, והכל תוך התעלמות ממורכבות התהליכים הבלתי-ממוכנים וממשך הזמן שהוקצב להם".