למרות פתיחה חיובית במדדים המובילים ביום המסחר הראשון לשבוע בבורסת ת"א, חל שינוי מגמה בצהריים והמסחר המקומי ננעל בירידות שערים - למרות העליות שנרשמו ביום ו’ בניו יורק.
מניות הארביטרז’ שבו הבוקר בממוצע חיובי קל, כאשר טבע ופריגו חזרו בירוק והובילו את הפער החיובי במניות מדד ת"א 25. גם כיל וקנון חזרו בפער ארביטרז’ חיובי. מנגד, אופקו ואורמת שבו שליליות. היום נרשמה רגיעה בשוק המט"ח, לאחר שביום ו’ המשיך השקל להתחזק מול הדולר.
מחזור המסחר המקומי היה דליל כהרגלו בימי ראשון, והסתכם בפחות מ-600 מיליון שקל. בקרב מניות ת"א-100, טבע המשיכה גם היום להוביל את המחזורים במחזור חריג לאור ההתרחשויות האחרונות בשוק הפארמה ופרסום הדוח הרבעוני, ואחריה כיל שהודיעה על סגירת קו ייצור בתרכובות ברום ופיטורים נוספים, הבנקים פועלים ולאומי , פריגו שממשיכה לבלוט על רקע סאגת טבע-מיילן-פריגו, וטאואר . ת"א 25 ות"א 100
מניית אלון רבוע כחול , שצנחה בכמעט 9% בשני ימי המסחר האחרונים, הובילה את העליות במניות ת"א-100 בעקבות אישור הסדר החוב ברוב דחוק, לצד הדיווחים על מו"מ למכירת מגה לרמי לוי, שבעצמה בלטה בעליות נאות. כמו כן, בלטו בעליות המניות של טבע לאחר העלאת תחזיות מאופנהיימר, וכן מגדל ביטוח , פריגו ואפריקה . מנגד, מניית שטראוס הובילה את הירידות ואחריה נובה , מליסרון , נצבא , דיסקונט ופרוטרום .
מחוץ לת"א-100, ספיץ’ מודולס זינקה על רקע הדיווח על רכישת חברה שנייה בתחום התמלול הרפואי בארה”ב. מיי סייז בלטה במסחר בעקבות ההתקדמות לרישום למסחר בארה"ב.
המשקיעים בארץ ממשיכים להזרים כסף: הקרנות המסורתיות רשמו באפריל גיוסים של כ-4.5 מיליארד ₪, מתוכם, כ-1.5 מיליארד ₪ בקרנות המחקות, וכ-3 מיליארד ₪ נותבו לקרנות המנוהלות. כך עולה מסיכום חודשי שפרסמו היום מיטב דש. במקביל, המשקיעים מגדילים חשיפה מנייתית: קרנות מניות בישראל ובחו"ל סיכמו את החודש עם גיוסים של כ-660 מיליון שקל, עם העדפה קלה לקרנות מניות בארץ.
בתוך כך, במיטב דש צופים תשואה חיובית של כ-0.6% לקופות הגמל באפריל. תרמו לתשואות עליות השערים בשווקים בארץ ובעולם. מתחילת השנה השיגו קופות הגמל תשואה ממוצעת חיובית של כ-4.8%, כמעט כמו בכל שנת 2014.
בסקירה שבועית, אומרים בלאומי שוקי הון כי הנפקות השבוע האחרון באג”ח הקונצרני הניבו בדרך כלל הפסדים למשתתפים. לגבי האג"ח הממשלתי, ציין דודי רזניק כי "המשך עליית תשואות בשוק המקומי עשוי ליצור הזדמנות קנייה מחודשת. לאור הסיכוי להורדת ריבית נוספת בשילוב המצב הפיסקאלי הנוח".
באופנהיימר מעלים היום את התחזיות השנתיות לחברת טבע, ומציינים כי ”רשמה רבעון חזק מעל הצפי”. בבנק ההשקעות מעלים את תחזית הרווח למניה של טבע לשנת 2015 בכ-2.5%, ומותירים את הדירוג למניה על "תשואת יתר" עם מחיר יעד של 77 דולר. האנליסטים צופים התפתחויות נוספות בקרוב בגזרת טבע-מיילן, ולהערכתם, אחרי שהרוחות מעט יירגעו, טבע תעלה את הצעתה ליריבה. לדברי אופנהיימר, ייתכנו רכישות נוספות - אבל לא בקרוב.
בהמשך לאישור הסדר החוב בקבוצת אלון, דווח הבוקר על מגעים שמקיימת הקבוצה למכירת מגה לרשת רמי לוי. מקורות בקבוצה אמרו עם זאת כי הסיכויים לסגירת עסקה נמוכים מאוד. וברמי לוי אישרו אך אמרו כי "התקיימו בדיקות ראשוניות, כפי שמתקיימות גם בדיקות מסחריות אחרות כל העת". בתוך כך. פועלים בקבוצת אלון במרץ בניסיון להגיע להסדר עם עובדי מגה, ומו"מ קדחתני מתנהל בהשתתפות ההסתדרות.
נזקי השביתה בתרכובות הברום באים לידי ביטוי: כיל הכריזה היום כי החברה סוגרת קו ייצור, מה שיביא לפיטוריהם של 9 עובדים נוספים. מהחברה נמסר כי לנוכח השביתה והעלות הגבוהה של שיקום הנזקים הכבדים שנגרמו למתקן כתוצאה מ"ההפסקה הפרועה של הפעילות" לדבריהם, מצאו לקוחות ה-DECA מקור אספקה חליפי.
שופרסל משיקה מותג חלב זול ממחירי הפיקוח. בשלב הראשון, יושקו מוצרים ב-4 קטגוריות: חלב טרי 3% ו- 1%; שוקו טרי 2% בשקיות ובקרטונים; שמנת להקצפה 38%; גבינה צהובה וגבינה צהובה מגורדת. לדברי מנכ"ל החברה, המטרה היא להגיע לחדירה של 20%-25% מהשוק עד לסוף השנה.
ספיץ’ מודולס הודיעה הבוקר כאמור כי חתמה על מזכר הבנות לרכישת חברה שנייה בתחום התמלול הרפואי בארה”ב. לשתי החברות הנרכשות מחזור הכנסות מצרפי של כ-6 מיליון דולר ב-2014, ומרכיב המזומן בעסקאות נאמד בסך של כ-3 מיליון דולר אותו פועלת החברה להשיג ממשקיעים פרטיים בארה"ב.
אורמת דיווחה בסוף השבוע כי השלימה מכירת 36.7% מהבת אורמת נבדה ב-162 מיליון דולר. חברת הבת מחזיקה בתחנת הכח הגיאותרמית Puna בהוואי, תחנת כוח גיאותרמית דון א קמפבל בנבאדה, ותשע יחידות ב-3 תחנות כח של אנרגיה שיורית.