אלומיי קפיטל מדווחת היום (א’) כי מסרה הודעה על מימוש האופציה שהחזיקה לרכוש 9% נוספים מהון המניות של דורי אנרגיה, אשר מחזיקה כ-18.75% מדוראד אנרגיה. עם השלמת הליך מימוש האופציה, אחזקת החברה בדורי אנרגיה תגדל מ-40% ל-49% ואחזקתה העקיפה של החברה בדוראד אנרגיה תגדל מ-7.5% לכ-9.1875%.

 

הסכום הכולל שישולם בגין מימוש האופציה צפוי להיות כ-28.1 מיליון ש"ח (כ-7.1 מיליון דולר) וכולל את מחיר מימוש האופציה וכן את הסכום הדרוש לשם התאמת הלוואות הבעלים אשר ניתנו לדורי אנרגיה ע"י בעלי מניותיה למבנה האחזקות החדש.

 

האופציה שמומשה היא אחת מבין שתי אופציות בבעלות החברה הנוגעות בדורי אנרגיה ומועד הפקיעה שלה הינו ה-19 למאי 2015. האופציה השנייה נוגעת ל- 1% נוספים מהון המניות של דורי אנרגיה, ותביא לגידול באחזקת החברה בדורי אנרגיה ל-50% ולגידול באחזקה העקיפה של החברה בדוראד אנרגיה ל- 9.375%. אופציה זו ניתנת למימוש עד ה-19 למאי 2016.

 

הסגירה של מימוש האופציה הראשונה צפויה להתרחש בשבועות הקרובים.

 

רני פרידריך, מנכ"ל החברה, ציין כי "אלומיי קפיטל פועלת להגדלת תיק הנכסים תוך מזעור סיכונים והגדלת התשואה בשלב מתקדם. החברה תמשיך להשקיע בפרויקטים ארוכי טווח כדוגמת דוראד, כפי שנעשה בימים אלו בפרויקט האגירה השאובה בצוק מנרה. החברה ממשיכה לבחון השקעות חדשות ונכון ליום ה-31.12.2014 עמדו לרשות החברה יתרות מזומנים בסך של כ-95 מ’ ש"ח".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש