סוכנות דירוג פיץ’ הכניסה את הדירוגים של טבע וחברות בנות שלה, ובכלל זה את דירוג ה- BBB + לטווח ארוך של מנפיק לרשימת "מעקב קרדיט" שלילית.

 

פעולות מעקב הדירוג באה בעקבות הצעה שלא התבקשה לבצע לרכוש את מיילן בסכום של -40 מיליארד דולר. ההצעה לרכישה היא ב- 50% מזומנים ו -50% במניות ידרשו הלוואות חדשות משמעותיות, שסביר להניח יהיו מחוץ לדירוגים הנוכחיים ’BBB +’. פיץ ’מעריך כי מחיר ההצעה מייצג כ 14 פעמים ה-EBITDA של מיילן בשנת 2015

 

אם יצליח, המיזוג יחזק את עמדתה של טבע כיצרנית התרופות הגנריות הגדולות בעולם. בשנת 2015 המכירות משולבות של החברה צפויות להיות כ- 29 מיליארד דולר. הסינרגיה ברכישת מיילן כנראה יותר טובה מאשר האומדן הראשוני של טבע - 2 מיליארד דולר – והיא תספק הזדמנויות לשיפור רווח נוסף מעבר תכניות הארגון מחדש מתנהלות כיום בטבע.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש