ארז ויגודמן<br>קרדיט: פלאש90, מרים אלסטר
ארז ויגודמן קרדיט: פלאש90, מרים אלסטר

"טבע סמוכה ובטוחה כי איחוד בין טבע למיילן טומן בחובו יתרונות אסטרטגיים ופיננסיים משמעותיים לשתי החברות והוא יביא ליצירת ערך משמעותי לבעלי המניות של שתי החברות". כך אמר ארז ויגודמן, מנכ"ל חברת הפארמה טבע, במכתב ששלח ליו"ר מיילן, רוברט ג’יי קורי, בהמשך להצעת הרכש שהגישה טבע למיילן לפי 82 דולר למניית מיילן. השבוע טען קורי בתוקף כי דירקטוריון מיילן יסרב להירכש על ידי טבע.

 

ויגודמן מפרט במכתב כי להערכת טבע, "האיחוד המוצע בין טבע למיילן יביא ליצירת חברה מובילה בתעשייה, בעלת יכולת אמיתית לשנות את תחום הגנריקה הגלובלית. החברה תפעל על פי מודל עסקי ייחודי, המבדל אותה מחברות אחרות, וכן תהנה מן היכולת למנף את נכסיה ויכולותיה המשמעותיים בגנריקה ובתרופות מקור. אנו בטוחים שאיחוד בין טבע ומיילן הינו אלטרנטיבה אטרקטיבית עבור מיילן ובעלי מניותיה, המייצרת ערך רב בהרבה מאשר זה הנובע מההצעה שהגישה מיילן על פריגו", הוסיף מנכ"ל טבע.

 

ויגודמן המשיך ואמר: "יש לנו ניסיון מוצלח ביותר בביצוע אינטגרציה של חברות המאופיינות בגיוון רב מבחינה עסקית, גאוגרפית ותרבותית. אנו לא צופים כל מכשול בהשלמת האיחוד בצורה מוצלחת, אשר תבטיח שמירה על המאפיינים הטובים ביותר של כל אחד מהארגונים שלנו, וזאת במיוחד נוכח מאפייני הליבה אותם אנו חולקים, ובהם המיקוד בגנריקה, נוכחות גיאוגרפית משלימה ותרבויות מונחות הצלחה. החברה המאוחדת תספק הזדמנויות חדשות ומשמעותיות לעובדי שתי החברות".

 

לסיכום, פנה מנכ"ל טבע ליו"ר מיילן: "אנו מאוד נלהבים מההזדמנות להשלים עסקה זו עמכם ומצפים לשמוע מכם בהקדם. נשמח לעמוד לרשותכם ולרשות הדירקטוריון שלכם בכל שאלה או עניין".

 

מוקדם יותר נודע כי טבע מציעה לרכוש את יריבתה, חברת מיילן, תמורת 41 מיליארד דולר, בעסקה המורכבת מ-50% מזומנים ו-50% מניות. ההצעה היא כאמור לפי 82 דולר למניה - פרמיה של 20.5% על מחיר מניית מיילן. בעקבות ההודעה, זינקה מניית מיילן במסחר המוקדם בניו יורק ב-9.3%, ומניית טבע עלתה ב-3.6%.

 

מהודעה שפרסמה החברה עולה כי "טבע מאמינה שהצעתה במזומן ובמניות תעניק לבעלי המניות של מיילן פרמיה משמעותית וערך מזומן מיידי, וכן פוטנציאל משמעותי ליצירת ערך עתידי באמצעות נטילת חלק בחברה חזקה יותר פיננסית ומסחרית".

 

בנוסף, ציינו בטבע הצעת החברה מספקת לבעלי המניות של מיילן אלטרנטיבה עדיפה להצעתה של מיילן לרכוש את פריגו, כפי שפורסמה ב- 8 באפריל, 2015, וכן כעסקה העומדת בפני עצמה. הצעתה של טבע תספק לבעלי המניות של מיילן פרמיה של 37.7% על מחיר המניה המנוטרל מהשפעה של מיילן נכון ליום 7 באפריל, 2015, שהינו יום המסחר האחרון לפני הודעתה של מיילן בעניין הצעתה לרכישת פריגו, ופרמיה של 48.3% על מחיר המניה המנוטרל מהשפעה של מיילן נכון ליום 10 במרץ, 2015, שהינו יום המסחר האחרון לפני הפצת הספקולציות הנרחבות בדבר עסקה בין טבע ומיילן.

 

לדברי טבע, האפשרויות להצמיח סינרגיות בנות השגה וחסכון מס מוערכות בכ- 2 מיליארד דולר בשנה אשר יושגו באופן משמעותי בשנה השלישית להשלמת העסקה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש