מדד אמון הצרכנים בחודש מרס עמד על 17%-, והוא מצביע על מגמת שיפור בציפיות הצרכנים מאז חודש דצמבר, שבו עמד על 28%-. ערך זה הוא מבין הערכים הגבוהים שנמדדו מאז תחילת הסקר במרס 2011. כך עולה מנתונים שפרסמה היום (א’) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

 

השוואה בין-לאומית של מדד אמון הצרכנים מלמדת על כך שבישראל, ערך מדד אמון הצרכנים נמוך עדיין ביחס לרוב מדינות ה-OECD הנבחרות. במדינות הסקנדינביות דנמרק, שוודיה ופינלנד קיימת אופטימיות, וערך המדד חיובי. בחודשים האחרונים, המדד חיובי גם במדינות נוספות: באירלנד, בממלכה המאוחדת, בהולנד, בגרמניה ובספרד. ביוון, שהייתה תקופה ממושכת במשבר כלכלי עמוק, חל שיפור ניכר בציפיות הצרכנים, וערך המדד במרס 2015 עמד על כמחצית מערכו במרס 2014, 31%- ו-58%-, בהתאמה.

 

ערך מדד אמון הצרכנים היחסי שעלה במרס ל-106%, הוא הערך הגבוה ביותר שנמדד מאז מרס 2012, והוא מצביע על מגמת שיפור בציפיות הצרכנים. נצפתה עלייה בערך המדד, ברמת מובהקות מקובלת של 95%.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש