יום המסחר הרביעי והאחרון לשבוע המקוצר לרגל חג הפסח בבורסה בתל אביב ננעל בירידות שערים, שהלכו והתחזקו במשך היום במקביל למעבר ההדרגתי לירידות במרבית שוקי אירופה. בשוק המקומי קיוו להמשיך רצף עליות של 8 ימים, אך המעו"ף התרחק מהשיא שרשם אתמול. במזרח הרחוק נרשמו הבוקר עליות בהובלת זינוק של 3.8% בבורסת הונג קונג, והחוזים העתידיים בניו יורק מאותתים על פתיחה יציבה ליום המסחר.
נזכיר כי מחר (ה’) לא תיפתח הבורסה המקומית, והמסחר יחודש ביום ראשון. היום היה דל בהודעות מחברות. מזור המשיכה לבלוט על רקע פרסום נתוני מכירות מאכזבים, וכך גם אפריקה בעקבות דברי הבנק המרכזי ברוסיה, כי התנודתיות ברובל לא מהווה סיכון ליציבות הפיננסית. פערי הארביטראז’ על המעו"ף היו הבוקר שליליים ברמה של 0.2%, כאשר פרטנר, טבע, טאואר ונייס חזרו בפערים שליליים, ואילו מזור ופרוטליקס חזרו בארביטראז’ חיובי.
מחזור המסחר בת"א הסתכם היום בכ-900 מיליון שקל, מחזור גדול ביחס להיקפי המסחר בשבוע זה. בקרב מניות ת"א-100, טבע המשיכה גם היום להוביל את המחזורים בפער ניכר, כשאחריה בלטו המניות של בזק , כיל , הבנקים לאומי ופועלים , ופרוטרום . ת"א 25 ות"א 100
מניית אפריקה, שזינקה בכ-9.5% בתוך יומיים, המשיכה במסע צפונה והובילה את העליות במניות ת"א-100, בתגובה להצהרות המרגיעות מהבנק הרוסי. קנון בלטה בעליות לאחר שנודע כי לאומי מכר בימים האחרונים 4% ממניותיה ב כ-174 מיליון שקל ובפרמיה של כ-4% על מחירה בבורסה. עוד עלו היום: הדואליות מטריקס וקומפיוג’ן, וכלכלית ירושלים שמושפעת אף היא מדברי הבנק הרוסי. גם מזור, שצנחה אתמול בכ-5.6% לאחר שהודיעה על מכירה של 3 מערכות בלבד ברבעון הראשון של השנה, התאוששה ורשמה עליות.
מנגד, מניית גילת הובילה את הירידות. מניות נוספות שבלטו היום באדום היו לייבפרסון , נורסטאר , אלקו , פרוטרום , וטאואר בלחץ הארביטראז’ השלילי.
מחוץ לת"א-100, פוטומדקס עלתה לאחר שהודיעה אתמול על חתימת הסכם הפצה בלעדי למוצרי ה-no!no! של החברה ביפן.