חוף דוגית במזרח הכינרת, הסמוך לפארק המים "לונה גל", אשר תופעל במשך שנים על ידי חברה פרטית, הועבר לחזקת המדינה ותפעול של איגוד ערים כינרת. זהו החוף ה- 15 המצטרף לחופים בניהול איגוד ערים כינרת, הפועל להנגשת כלל חופי הכינרת לציבור הרחב.

 

חוף דוגית בעל רצועת חוף באורך קילומטר אחד, משתרע על פני 250 דונם המאפשרים שטח נרחב לנופש חופי. מאיגוד ערים כינרת נמסר, כי על אף המצב התשתיתי הגרוע בחוף ולמרות פרק הזמן הקצר עד לחג הפסח, יעשו מאמצים לפתיחת חלק מהחוף לטובת הנופשים במהלך חול המועד פסח. בימים אלו עמלים צוותי העבודה של איגוד ערים כינרת ורשות ניקוז ונחלים כינרת, על הכשרת החוף לקראת הפסח ומבצעים עבודות הכוונה בכניסה לחוף, כיסוח צמחיה וגיזום בטיחותי של עצים, התקנת תאורה, גידור, שילוט ורישוי, על מנת לאפשר לנופשים הרבים, הצפויים להגיע לכינרת בחול המועד פסח, בילוי מהנה ובטוח בחוף.

 

הכניסה לכלי רכב לחוף דוגית מכיוון צומת ה"לונה גל" לא תתאפשר, עקב העבודות, אך תתאפשר כניסה זמנית לחלקו הצפוני של החוף, מחניון חוף דוגה הסמוך. מאחר ועדיין לא הושלמו העבודות, יוכשרו מספר מבנים באופן בסיסי על מנת לשרת את הנופשים בחג. מבני השירותים הישנים שמצבם רעוע יסגרו וינעלו, עד לשיפוצם המלא, לקראת עונת הקיץ.

 

בחוף דוגית אין בשלב זה מקטע מוכרז לרחצה ולא יתקיימו בו שרותי הצלה במהלך הפסח. לרחצה בחוף מוכרז ניתן להגיע לחופים דוגה וגולן הסמוכים. החניה בחוף על פי תעריפי איגוד ערים כינרת, הכניסה לחוף ללא רכב הינה בחינם.

 

מאיגוד ערים כינרת נמסר כי העברת חוף דוגית לניהול ותפעול על ידי איגוד ערים כינרת, הינה נדבך נוסף לשיפור השירות בחופי הכינרת למען הציבור. חופי הכינרת הינם נכס לאומי שיש להנגיש לכלל הציבור בישראל עם שירותים ראויים ומחירים ראויים.

 

בנוסף, יפתח בחג הפסח, איגוד ערים כינרת, גם את חוף שיזף-רותם, במתכונת של חוף פתוח ללא תשלום. כמו כן, הכריז איגוד ערים כינרת בשיתוף עם משרד הפנים על קטע חדש מותר לרחצה בחניון חוף גופרה. מרשות ניקוז ונחלים כינרת ואיגוד ערים כינרת נמסר, כי גם השנה תוקדש תשומת לב מיוחדת לתפעול חופים שקטים לרווחת ציבור הנופשים, במטרה לאפשר למשפחות וצעירים בילוי שקט ורגוע בכינרת. בחופים חלוקים, צאלון, אמנון, גופרה וחוקוק צפון, המוגדרים חופים שקטים, אסורה השמעת מוסיקה. מנהלי ועובדי החוף, כוחות האבטחה ויחידת הפיקוח והאכיפה של אגף סובב כינרת, מקפידים על אכיפת השקט, התנהגות וכן חניה במקומות המורשים, בכדי לא לסכן את משתמשי הדרך והחוף.

 

במהלך הקיץ הושלמו פרויקטים בחופי איגוד ערים כינרת לשיקום תשתיות הנופש בחופי הכינרת, שופצו מבני שירותים ומלתחות, הוסדרו דרכי גישה, הוקמו פינות נופש ופיקניק, מצללות, סככות, ברזיות ועוד, במטרה לאפשר לציבור הרחב ליהנות מחופשה ברמה גבוהה.

 

באגף סובב כינרת ברשות ניקוז ונחלים כינרת, נערכים לקליטת המוני הנופשים הצפויים לפקוד את הכינרת בפסח הקרוב. כאמור, לראשונה יופעלו שירותי ההצלה בחופי הרחצה המוכרזים של איגוד ערים כינרת במהלך החג, טרם פתיחתה הרשמית של עונת הרחצה בישראל, בחול המועד פסח, בתאריכים 4-11 באפריל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש