בשנת 2014 גדלו ההשקעות של תושבי חו"ל בישראל. בהשקעות הזרות בישראל נרשמה ירידה חדה ברבעון האחרון של השנה, וזאת בעיקר בשל ירידה בהיקף ההשקעות הזרות הישירות, ובשל משיכת פיקדונות של תושבים זרים מישראל, ייתכן בשל הורדות הריבית של בנק ישראל שבוצעו בחודשים אוגוסט וספטמבר. להערכת הכלכלן הראשי במשרד האוצר, היקף משיכות אלו עשוי לגדול בשל צמצום הפרשי הריביות בעקבות הורדת הריבית האחרונה שביצע בנק ישראל.
באגף הכלכלן הראשי פרסמו היום סקירה שבועית. המיקוד השבועי עוסק במאזן התשלומים לשנת 2014 ולרבעון האחרון של השנה. מהנתונים עולה כי העודף בחשבון השוטף בשנה שחלפה הסתכם ב- 9 מיליארדי דולרים המהווים כ- 3 אחוזי תוצר, שיפור ביחס לעודף שנרשם בשנים קודמות. השיפור בחשבון השוטף בשנת 2014 נבע מירידה בגירעונות בחשבון הסחורות ובחשבון ההכנסות לצד גידול בחשבון הכנסות משניות (העברות חד צדדיות), זאת בעוד שהעודף בחשבון השירותים הצטמצם.
הגידול בעודף בחשבון השוטף קוזז בירידה בהיקף של 1.1 מיליארדי דולרים בעודף בחשבון השירותים במהלך 2014. באוצר מציינים כי צמצום הגרעון בסעיף ההכנסות נבע בעיקר מגידול בהכנסות של ישראלים מהשקעה ישירה בחו"ל ומהכנסות בגין השקעות בני"ע, לצד ירידה בהכנסות של זרים כתוצאה מהשקעות בני"ע ישראלים. בסעיף העברות חד צדדיות חל גידול של כ-12% בפיצויים מגרמניה. באגף הכלכלן הראשי סבורים כי ייתכן שחלק מהגידול נבע מההסכם שנחתם במהלך 2013 עם ממשלת גרמניה, לפיו הממשלה הגרמנית תגדיל את היקף ההעברות לניצולי השואה בכמיליארד דולר בין השנים 2013-17.