רוני בירון, אנליסט ראשי ב- UBS ניירות ערך, מפרסם עדכון נרחב למניית פרוטרום בהמשך לעניין גובר במניה מצד משקיעים זרים.

 

לדברי בירון, העניין הגובר מהמשקיעים הזרים משקף מספר גורמים: 1. אסטרטגיית רכש מוצלחת. בירון מציין כי החברה הוכיחה שהיא יודעת לרכוש חברות במכפילים נמוכים משמעותית מאלו שלה ושל הסקטור, ולייצר סינרגיות תפעוליות ומכירתיות.

 

2. משקיעי סקטור רואים בחברה מכשיר לשחק את הקונסולידציה בתחום. להערכת בירון, החברה תמשיך לרכוש במהלך 2015 ותגיע ליעד של מיליארד דולר מכירות ב- 2016. 3. בסביבת המאקרו הנוכחית קיים תאבון גדול יותר של משקיעים זרים לתחומים הנתפסים דפנסיביים כגון תחום הטעמים.

 

כמו כן, מציין בירון כי פרוטרום הינה אחת החברות הישראליות הבודדות ללא חשיפה משמעותית לרגולציה בישראל. מנגד, יש לציין כי המנייה והסקטור לא זולים וכי התרחבות המכפילים מביאה לאתגר גדול יותר בכול הנוגע לתמחור רכישות עתידיות. בירון שומר על המלצה נייטרלית ברמות המחיר הנוכחיות, ומעלה את מחיר היעד ל- 133 ש"ח מ- 115.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 5
    חלילה

    אני אומר זאת כי אני חושב שזה לא יותר מפמפום הנייר מבחינתם. או שאין לאנליסטין מושג או שהם מנפחים את הנייר. ואין ברירה אחרת. מעלים את מחיר היעד לנייר בועתי. זו רק דעתי בלבד.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • פלדיום
    • 01/03/2015 11:18
  • 4
    |13|בוקר טוב איש יקר!!!! אני שם על

    המקפיא במטבח!!!אני רק מקווה שאתה לא כועסת!!! פשוט על המקרר,יש לי כבר את התגובות של ,לגבי פרוטרום לפני מספר שבועות!!!!|16|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • melizik
    • 01/03/2015 11:13
  • 1
    |98| בוז עליהם

    תזכרו מה אני אומר לכם. תרשמו את זה על המקרר בבית. פרוטרום עד הדוחות רק עולה , שנייה לאחר פתיחת המסחר לאחר פרסום הדוח המניה מתרסקת מינימום 5%.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • פלדיום
    • 01/03/2015 11:02