ואלה שמות (האשמים בירידות האחרונות):
• הירידה באמון הצרכנים האמריקאים- מ-76 נק’ ל-66.5 – תזכרו כי אמון הצרכנים מושפע מאד משוק המניות ובטח שהפאניקה הכללית בקשר לאירופה לא עוזרת, גם אם הפאניקה מוגזמת, עדיין יש בעיה כי עכשיו לכו תשכנעו בזה את הצרכן האמריקאי שצריך לקנות.


• החשש מהשלכות הרפורמה הפיננסית על רווחי הבנקים בארה"ב - הרפורמה הפיננסית אומנם תפגע ברווחי הבנקים העתידיים אך מצד שני תוריד את החשש למשבר נוסף, כלומר, מורידים לכם את התשואה אך במקביל גם את סטיית התקן שלה.


• התבטאותו של ראש ממשלת סין כי הכלכלה העולמית האטה - דווקא התבטאות כזאת של ראש ממשלת סין עשויה בכלל להיות מעודדת אם תוביל להפחתת הגבלות האשראי במדינה.


• נתון מספר הבלתי מועסקים בניו-זילנד אכזב ואותת שהריבית שם לא תעלה בזמן הקרוב - למי איכפת מניו-זילנד (חוץ מלפרודו וגאנדאלף, גיבורי שר הטבעות)


• סוכנות הדירוג מודיס’ הפחיתה היום את דירוג האשראי של אירלנד מ-Aa1 ל-Aa2, בעיקר בשל הירידה ביציבות המערכת הפיננסית במדינה.

ברוכים הבאים ליפן
- תתעורר! תקום חבוב, הלו? אתה שומע? קום! הספינה שלך טבעה, ניצלת בנס, אתה נמצא עכשיו במקום בטוח, אתה ביפן! כאן מניות לא עולות, גם לא האג"ח הממשלתי, אין כאן אינפלציה, גם לא ריבית, המטבע לא זז לשום מקום ובטח שלא הנדל"ן שתקוע כבר עשר שנים. רוצה סושי?


- לא יכול להיות, אני לא רוצה להיות ביפן, זה בטח חלום, אני רוצה להיות בוול-סטריט, רוצה עליות, רוצה ירידות, רוצה לחיות, ריבונו של עולם, למה דווקא יפן? מה פשעתי? אני מבטיח לא לעשות יותר שורטים על חברות במשבר, בבקשה, תחזיר אותי לכלכלה רגילה!
- חבר, מה אתה מפחד, תירגע, זה לא כזה מקום נורא, אתה יודע שמשקיעים מתחננים היום להעביר את כספם למקום בטוח כמו יפן, זה גן עדן עלי אדמות!
- לא!!!!! רגע, מה אני רוצה בכלל? מי אני? השתגעתי כבר לגמרי, השמש...

 
סין- אל תבנו עלינו במחצית השנייה של השנה
צמיחת היצוא מסין כנראה תרד במחצית השנה השנייה של השנה, כך מעריכה הסוכנות הממשלתית בסין. הירידה צפויה מקצב עליה של 35%, ביחס לשנה המקבילה ל-16.3%. מלבד לאיתות של הערכות אלה על מצב הכלכלה העולמית, עשויה תחזית זו לגרום לשינוי ההחלטה של הממשל הסיני בקשר להסכמתו מלפני כחודש לסיים את הקיבוע בין השנתיים של היואן לדולר. אם סין אכן תתחרט ותחזור להקשיח את שער החליפין, אני לא רוצה להיות כאן כשזה קורה. ארה"ב עלולה להתעצבן והדולר ידחף למעלה. ארה"ב רוצה דולר חלש כיום כדי לתמוך ביצואנים ועד שכבר זה הצליח לחזור להיחלש לאחרונה בזכות אירופה, סין מקלקלת: 

 
מט"ח - הדולר מסתבך
נתוני ההאטה האחרונים מארה"ב, בניהם הפחתת תחזית הצמיחה של הפד, הזכירו למשקיעים למה הם לא אוהבים את הדולר. הדולר נחלש מזה שלושה שבועות מול היורו, אף שהיום מצליח להתחזק מעט לאור הפחתת דירוג האשראי לאירלנד. התחזקות היורו האחרונה מול הדולר באה לא רק בשל החשש להחמרת המצב בארה"ב אלא גם בשל הערכות להתייצבות המצב באירופה, בין השאר בהמתנת המשקיעים לפרסום תוצאות מבחני הלחץ שנערכים למערכת הבנקאית בגוש וצפויים להיות טובים יחסית (מתוכננים להתפרסם ב-23 לחודש), ועל רקע הצלחתן של ספרד ויוון להנפיק בשבוע שעבר אג"ח בביקושים גבוהים ובתשואות נמוכות מהצפוי. היום מושכת תשומת לב נוספת היא כתבה שפרסם היועץ לשעבר לבנק המרכזי בסין במגזין התנועה הסוציאליסטית, בה הוא טוען שעל סין להפחית את חשיפת רזרבות המט"ח שלה להחזקות בדולר. בשורה התחתונה, היורו זינק מה-7 ביוני ועד היום ב-8.9% אל מול הדולר. להערכתנו, מצבו של הדולר לא הרבה יותר טוב מהיורו, לפחות את היורו יהיה קשה להדפיס בכמויות כשצריך לעבור הרבה משוכות ומדינות בדרך, דווקא מהבחינה הזאת הדולר עשוי להיות שק חבטות קל יותר.

להתאבד כדי להשיג אג"ח ממשלתית – מהפך
הממשל האמריקאי הנפיק השנה אג"ח ב- 1.26 טריליון דולר. השנה, לראשונה מאז החלו להיאסף נתונים על רכישות של אג"ח ממשלתיות אמריקאיות בהנפקות, הפכו בנקים מרכזיים, בנקים מסחריים וקרנות נאמנות לרוכשים הגדולים ביותר שלהן, זאת לעומת סוחרי הניירות בוול-סטריט שהיו עד שנה שעברה לרוב. שיעורם של הראשונים עלה ל-57%, לעומת 45% ב-2009 ו-32% ב-2008. גם הביקושים לאג"ח ביחס לכמות המונפקת שברה השנה שיא של לפחות 16 שנה. הביקושים הגבוהים הורידו את התשואה על אג"ח ממשלתית ל-10 שנים מכ-4% בחודש אפריל האחרון ל-2.9% היום. לדעתי, הירידה בתשואות הגיעה לשלב שהסוחרים בוול-סטריט כבר לא רואים את האפיק כהשקעה הוגנת ולא מוכנים להתאבד כדי להשיג אותן בהנפקות. המהפך בתמהיל הרוכשים מאותת אולי גם על האווירה הכללית, מצד אחד המשקיעים מבינים שמדובר בתשואות אפסיות ובמיוחד ביחס לצמיחה החיובית וביחס למכפילים הנמוכים בשוק המניות ומצד שני בנקים וגופים גדולים אינם מחפשים תשואות אלא בעיקר שקט וביטחון, גם במחיר אלטרנטיבי גבוה.

עצור! שבוע נדל"ן לפניך
מה יכול להיות יותר גרוע מתחזיות מאכזבות של בנקים בארה"ב? אז יש- פרסום של נתוני נדל"ן חודש-חודשיים לאחר סיום של תוכנית לעידוד רכישת בתים. הלוואי שיכולתי להגיד לכם משהו חיובי לקראת פרסומי הנדל"ן השבוע, בניהם, היום סקר שוק הדיור של NAHB, שצפוי לאותת על ירידה מ-17 נק’ ל-16 נק’, מחר על ירידה בהתחלות הבניה, ביום רביעי על לקיחת משכנתאות, וביום חמישי על ירידה במכירות בתים קיימים (צפי 9.9%-) וגם על ירידה חודשית במחיריהם (0.3%-), בקיצר, תשעה באב. יש משהו פואטי בזה שבאותו שבוע בהיסטוריה חרב גם בית המקדש (פעם שנייה) וגם הנדל"ן האמריקאי (פעם שנייה). אם רק היו לי נתונים על ה-S&P500 בשבוע של חורבן בית שני הייתי מעלה אותם על גרף תלת מימדי, משווה להיום, מעביר כמה קווים שיראה חכם ונותן תחזית, אבל אין לי את הנתונים האלה. 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש