מספר התביעות הראשונית לדמי אבטלה בארה"ב בשבוע שהסתיים ב-10 לילולי היה 429,000, ירידה של 29,000 מהמרמה של השבוע שעבר. זו הפעם הראשונה שהירידה במספר הפונים הייתה גדולה ממה שציפו הכלכלנים. הממוצע השבוע היה 455,250, ירידה של 11,750 מן הממוצע המתוקן של השבוע שעבר. שיעור מקבלי קיצבת האבטלה היה 3.7 אחוזים בשבוע שהסתיים ב -3 ביולי עלייה של 0.2 נקודת אחוז.
נתון נוסף שפורסם עכשיו הוא מדד המחירים אשר נפל 0.5 אחוזים בחודש יוני, הרבה יותר מהירידה שצפו הכלכלנים - 0.1%. ירידה זו באה לאחר ירידות של 0.3 אחוז במאי ו -0.1 אחוזים בחודש אפריל.
מול שני נתונים אלה פורסם גם מדד הייוצר של האמפייר סטייט - מדד התפוקה של מדינית ניו יורק. מדד זה ירד ל-5.1 נקודות ביולי, והוא ממשיך להראות על ירידה בקצב הצמיחה במשק האמריקאי.