בנימין (פואד) בן אליעזר<br>קרדיט: פלאש90
בנימין (פואד) בן אליעזר קרדיט: פלאש90

שר הכלכלה של מקסיקו, Gerardo Ruíz Mateos נפגש היום עם שר התמ"ת, בנימין (פואד) בן-אליעזר במסגרת ביקור רשמי בישראל. השר המכסיקני הגיע לישראל בהזמנת שר התמ"ת לכבוד עשור להסכם הסחר החופשי (אס"ח) בין ישראל למקסיקו.

 

שר הכלכלה המכסיקני יבקר במכון וייצמן וייפגש עם חברות מתחום הטכנולוגיות החקלאיות, טכנולוגיות לטיפול במים, מוצרים כימיים ודשנים. במהלך הביקור יתקיים סמינר בארגון שגרירות מקסיקו בישראל ובשיתוף לשכת המסחר ישראל – אמריקה הלטינית, לכבוד עשור להסכם האס"ח בין המדינות.

 

השר בן אליעזר אמר במהלך הפגישה כי "משרד התמ"ת רואה במקסיקו שותפת סחר חשובה ביותר ועל-כן חשוב לנו לקדם עימה את הקשרים המסחריים. בשנת 2008 רשמו שתי המדינות שיא מרשים בהיקף הסחר ביניהן, שהגיע לכ-530 מיליון דולר. אמנם בשנת 2009 חלה ירידה, בשל המשבר העולמי, אך אנו בטוחים כי פוטנציאל הסחר הגלום הינו גדול בהרבה, ואנו מתכוונים לפעול על מנת למצותו. הסכם האס"ח בין המדינות הגביר בצורה משמעותית את הסחר בין המדינות בעשור האחרון. אנו מקווים ומאמינים שהסחר ימשיך ויגדל ואף יתרחב ליותר תחומים".

 

יצוין כי, מאז חתימת הסכם האס"ח בין המדינות בשנת 2000, הסחר בין ישראל למקסיקו גדל בצורה משמעותית. משרד התמ"ת, האמון על היחסים המסחריים עם מקסיקו, פועל רבות כדי להגדיל את הפעילות המסחרית בין המדינות. במסגרת זאת, הנספחות המסחרית של משרד התמ"ת במקסיקו סיטי מקיימת מגוון רחב של פעילויות, תוך התמקדות במספר תחומי מפתח: חקלאות, תקשורת, מים וסניטציה, אנרגיה, בטחון מולדת ובניה. במסגרת הפעילויות, יתקיימו השנה מספר משלחות של חברות ישראליות למקסיקו, בתחום המים ובתחום החקלאות.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש