"אני משוכנע כי המלצות וועדת אקשטיין יהוו נקודת מפנה בטיפול בתחום התעסוקה בישראל. עבודה זו הינה מהגדולות והמקיפות ביותר שנעשו בישראל בתחום זה. אני מזהה נכונות לשינוי תפיסה וביצוע מהלכים פורצי דרך - גם בקרב קובעי המדיניות וגם בקרב קהלי היעד – בעיקר המגזרים החרדי והערבי"– כך אמר היום שר התעשייה המסחר והתעסוקה בנימין (פואד) בן אליעזר בהציגו בממשלה את דו"ח ועדת אקשטיין למדיניות התעסוקה בישראל.
עוד אמר השר בן אליעזר כי "שוק העבודה בישראל הוא מהמסובכים והמורכבים בעולם, והאתגר המרכזי הינו שילובם בעבודה של בני המגזר החרדי והערבי. אם נצליח לעמוד ביעד זה - נהיה במציאות חדשה לחלוטין בכל הנוגע למשק הישראלי".
יצוין כי לפני מספר שבועות הועדה לבחינת מדיניות התעסוקה בישראל בראשותו של המשנה לנגיד בנק ישראל, פרופ’ צבי אקשטיין, הגישה לשר התמ"ת את המלצותיה הסופיות עם סיום עבודתה.
משרד התמ"ת הינו הגוף האמון על נושא התעסוקה בישראל ונושא זה מהווה את התחום המרכזי בפעילות המשרד. עם כניסתו לתפקיד, החליט השר בן אליעזר על הקמת וועדה שמטרתה לפעול לגיבוש מדיניות תעסוקה כוללת אשר תהווה אבן דרך, ותשמש כמתווה בפעילות בנושא התעסוקה בישראל בשנים הקרובות, וזאת תוך התמודדות עם האתגרים הצפויים בעתיד.
השר בן אליעזר ציין כי ממצאי הדו"ח מתייחסים לכל הפרמטרים המרכזיים בשוק העבודה בישראל. ההמלצות כוללת בין היתר:
• שילוב אוכלוסיות מעוטות השתתפות: חרדים, ערבים ובעלי מוגבלויות
• מינוי ממונה בכיר על תחום העבודה וההון האנושי
• שינויים במבנה הארגוני
• הצבת יעדים בתחום התעסוקה והעוני עד לשנת 2020
• שיפור פעילות שירות התעסוקה, אגף להכשרה מקצועית ועידוד מעסיקים
• הגברת אכיפת דיני עבודה והסרת חסמים לתעסוקה
• המשך יישום תכניות משלימות כמו תכנית במתכונת אורות לתעסוקה, מס הכנסה שלילי, צמצום מספר העובדים הלא ישראלים ועוד
יצוין כי על "הממונה על העבודה וההון האנושי" יוטל לרכז את כלל המנגנונים העוסקים בתעסוקה והון אנושי תחתיו- הן גופי הביצוע והן גופי האכיפה. יש להניח בידי הממונה את הסמכויות הנדרשות לקידום יעדי התעסוקה והעוני הנקבעים על ידי שר התמ"ת, וכן על תכנון ובקרת מדיניות לשם השגת יעדים אלו.