על פי אומדנים ראשונים שהוכנו על ידי החטיבה למידע ניהולי באגף החשב הכללי במשרד האוצר, בחודש יוני לממשלה היה גירעון בסך 5.0 מיליארד שקלים בפעילותה התקציבית וגירעון בסך 4.5 מיליארד בפעילות למימון הכוללת מתן אשראי נטו.
בפעילות מקומית היה לממשלה גירעון של כ 4.9 מיליארד שקלים ובפעילותה בחו"ל גירעון של כ 0.1 מיליארד. מתחילת השנה מסתכמת הפעילות התקציבית בגירעון של 10.0 מיליארד שקלים. הגירעון המצטבר ב 12 החודשים האחרונים (יולי 2009 עד יוניי 2010) ירד לכ 31.8 מיליארד שקלים לעומת 33.5 בחודש הקודם (נתונים מעודכנים).
בחודש יוני הסתכמה רמת ההוצאה הכוללת, כמתוכנן, בסך של כ 21.0 מיליארד שקלים. הוצאות המשרדים ללא מתן אשראי הסתכמו בכ 17.9 מיליארד שקלים, רמה גבוהה בכ 10.8% מהרמה הממוצעת בחודשים פברואר - מאי. רוב הגידול בהוצאה ביוני מוסבר על ידי תשלום דמי ההבראה לעובדי המדינה. תשלומי הריבית ותשלום פירעון קרן למוסד לביטוח לאומי הסתכמו בכ 3.0 מיליארד שקלים.
מתחילת השנה הסתכמו הוצאות משרדי הממשלה בסך של כ 95.0 מיליארד שקלים, עלייה של כ 4.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בתקציב השנתי 2010 תוכננה עלייה של 3.1% בהוצאות המשרדים. בהוצאות המשרדים הכלכליים מסתמנת ירידה לעומת אשתקד. שיעור הביצוע של הוצאות המשרדים מתקציב מקורי הנו 45.4% - בטווח הנורמטיבי של ביצוע התקציב בחצי שנה.
סך ההכנסות ממסים הסתכמו בחודש יוני בכ 14.0 מיליארד שקלים, לעומת 13.1 ביוני אשתקד. מתחילת השנה הסתכמו הכנסות המסים בכ 95.5 מיליארד שקלים.
המוסד לביטוח לאומי הפקיד סך של 0.3 מיליארד שקלים, מתחילת השנה הפקיד המוסד כ 1.9 מיליארד פחות מסכום פירעון הקרן והריבית ששולמו לו.
בפעילות המימונית של הממשלה היה גיוס הון נטו שלילי בהיקף כולל של כ 7.1 (-) מיליארד שקלים ותקבולי מכירת קרקע בסך של כ 0.3 מיליארד שקלים. ביתרות הממשלה בבנקים חלה ביוני ירידה של כ 11.3 מיליארד שקלים כתוצאה מהפעילות התקציבית (גירעון ומימונו).