אנדימד (לשעבר אפליסוניקס), חברה ישראלית הפועלת בתחום טכנולוגיה רפואית קוסמטית, נסחרת כיום בבורסת ת"א לפי שווי של 66 מיליון שקל. החברה מציגה תנופה בחדירה לשווקים חדשים ומבססת עמדתה בשווקים קיימים תוך ציפייה לגידול פרמננטי במכירות ומעבר מקטגוריה של חברות מחקר ופיתוח לקטגוריה של יצרניות. הצפי כי החברה תסכם את שנת 2013 בהכנסות מעל ל-21 מיליון שקל ובכך תהפוך לפירמה רווחית.
תחום פעילות העיקרי של אנדימד הינו ייצור ופיתוח מכשור לטיפולים אסתטיים המבוסס על אנרגיית גלי רדיו RF. מכשור זה מיועד בעיקר להצערת עור הפנים והגוף ולמיצוקו, להצרת היקפים ולטיפול בהצטלקויות העור ובצלוליט באופן לא פולשני. בתחום זה משקיעה החברה את כל מאמציה כאשר לרשותה שני תחומי פיתוח נוספים, אולטרה סאונד ואינפרה אדום, המופעלים על ידי שתי חברות בנות.
בתקופה האחרונה, מיישמת החברה את אסטרטגיית האצה משמעותית במכירות תוך פיתוח והעמקה של שווקים מתפתחים ובעיקר באסיה, תוך כדי הרחבת מצבת האישורים רגולטורים ומימוש הסכמי הפצה. את המוצר הראשון שפיתחה, מכשיר ה-EndyMed Pro, מכרה החברה בשנת 2009 לאחר שקיבלה אישור שיווק בארה"ב מאת ה-FDA. בשנת 2011 השיקה החברה את המכשיר השני, Glow, שהינו זול יותר ומיועד לשוק המרפאות האסתטיות והמטפלים הקוסמטיים להבדיל מ-Pro שמיועד למרפאות. גם מכשיר השני אושר למכירה בארה"ב. כעבור שנתיים, השיקה החברה מוצר הדגל השלישי המיועד לשוק הביתי, Newa, כאשר גם הוא זכה לאישור בארה"ב לשיווק במרשם. כיום, צופה החברה כי תסכם את שנת 2013 עם מכירות של 21.5 מיליון שקל ואת שנת 2014 עם 27 מיליון שקל. התחזית הארוכה יותר גורסת כי מכירות החברה בשנת 2018 יסתכמו בכ-42 מיליון שקל, כלומר כפול מקצב מכירות הנוכחי.
הערכות הצנועות הללו מתבססות על מספר מהלכים ומנועי הצמיחה של אנדימד. ראשית, פניה לשוק יעד ביתי, או לצרכן הקצה, עשויה להניב תוספת נאה למחזור המכירות כבר בטווח הקרוב. במסגרת זו, הוקמה חברת בת בארה"ב על מנת להפעיל פעילות מכירה ותמיכה עצמית של מכשירי החברה, ובעיקר Newa, בארה"ב חוץ מחלקה המזרחית (במזרח ארה"ב משווקים מכשירים Pro ו-Glow על ידי מפיץ בלעדי החל משנת 2013). בנוסף, מיישמת החברה חדירה והעמקה אגרסיבית לשוקי אסיה, ובעיקר סין.
בימים האחרונים, דיווחה החברה כי חתמה על הסכם הפצה בלעדי של מכשיר Newa (כזכור להפחתת קמטים והצערת עור הפנים) לשוק ביתי ביפן. הסכם זה מלווה בהבטחת המפיץ לרכוש כמות מינימאלית שנתית ובכך לתרום למחזור מכירות החברה לכל הפחות 1.3 מיליון שקל בשנת 2014 ו-4.2 מיליון שקל בשנת 2015. כמו כן, החודש נכנס לתוקף הסכם עם המפיץ הסיני לשיווק מכשיר Pro בקליניקות בסין לאחר שהתקבל אישור מנהל התרופות המקומי. גם הסכם בלעדי זה כפוף להזמנת מינימום של כ-4 מיליון שקל ב-2014 (מתחלק בין מכשיר Pro ל-Glow) ועם צמיחה של 10% בכל שנה נוספת.
בנוסף, מתחילת השנה, אישרה החברה פטנט חדש למכשיר להסרת שיער באולטרסאונד בהונג קונג וקיבלה אישור שיווק של מוצר הדגל, Newa, גם בישראל. לחברה אישורים רגולטוריים לכל שלושה המכשירים בקנדה ואישור אירופאי, CE, למכשיר Newa. כל האישורים הללו, עלולים לספק לאנדימד יתרון גמישות בקביעת מחיר ביחס למוצרים מתחרים רבים, מאחר וקבלת האישור מאותת על סיום ניסויים קליניים מורכבים בהצלחה תוך הוכחת בטיחות ויעילות של המכשיר המוצע למכירה. בכוונת החברה להמשיך ולחדור לשווקים חדשים כגון ברזיל וקוריאה.