משה גפני<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
משה גפני קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

ועדת הכספים אישרה לקריאה ראשונה הצעת חוק למתן פיצוי לעסקים שנפגעו מתכנית ההתנתקות. החוק שהוגש ע"י חברי כנסת רבים, יעבור להמשך הכנתו לסיום הליך החקיקה. יו"ר הועדה ח"כ הרב משה גפני אמר בראשית הדיון כי ממשלות ישראל לא פעלו בזמן ולא עשו מספיק למען המתיישבים שפונו, "מבלי להיכנס לויכוח האידיאולוגי בנושא הפינוי, נעשה עוול למתיישבים. כעת הממשלה מתקנת, אך צריך לעשות זאת מהר יותר". 


אחד מיוזמי החוק, ח"כ זאב אלקין אמר כי הצעת החוק באה לעגן ולהשלים את ההסכם שנחתם בין ממשלת ישראל לבין בעלי עסקים מפוני גוש קטיף שהושג כתוצאה ממשא ומתן שהתקיים כתוצאה מדו"ח הביניים של ועדת החקירה. בנצי ליברמן אמר שהוא מבקש מחברי הכנסת לאשר את החוק כפי שהוא מוגש, "אם יהיו שינויים בהתאם לסיכומים ולדיונים שמתקיימים עם המפונים, הם יבוצעו בחוק במהלך הדיונים הבאים".


ח"כ הרב גפני אמר לקראת ההצבעה כי הממשלה צריכה ליטול את האחריות על מה שקורה למפונים, "מאות ילדים לא שוקמו מאז ההתנתקות. משפחות נגדעו. צריך לעצום את העיניים ולחשוב על אותו בעל עסק שניהל את העסק שלו עשרים שנה, והממשלה העזיבה אותו בכוח. מבלי להיכנס לויכוח האם זה היה נכון לעשות או לא, המדינה לא יכולה להתנער מאותו אזרח שישב וגר שם כדין, והוא צריך להתחיל את חייו מחדש בגיל חמישים. אפשר להיות בעד ההתנתקות או נגדה, אבל ממשלה אחראית צריכה ללכת עם המתיישבים ולסייע עד שהאחרון שבהם ישוקם. כעת החוק בא לעשות צעד נוסף למענם".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש