נבלמה שחיקת השכר בתעשייה; ברבע הראשון של 2010 נרשמה עלייה ריאלית של 0.3% בשכר הממוצע בתעשייה, והוא הסתכם ב- 11,735 ₪ בחודש , זאת לעומת התקופה המקבילה אשתקד. שכר זה גבוה בכ- 40% מהשכר הממוצע במשק ופי 3 משכר המינימום. בתוך כך, נמשכה שחיקת השכר הריאלי בשכר עובדי ההייטק. כך עולה מניתוח שערך אגף הכלכלה בהתאחדות התעשיינים, על התפתחות השכר בתעשייה ברבע הראשון של 2010.
מהניתוח עולה כי עליית השכר הריאלי בתעשייה ברבע הראשון של השנה משקפת עלייה מחודשת בשכר הממוצע במרבית קבוצות ענפי התעשייה, למעט קבוצת ענפי ההיי-טק, אשר רשמה נסיגה נוספת בשכר, זה הרבעון התשיעי ברציפות.
מניתוח התפתחות השכר, ע"פ ענפים עולה כי בקבוצת ענפי ההייטק (טכנולוגיה העילית) חלה ירידה ריאלית נוספת בשכר בשיעור של 0.6% ברבע הראשון של 2010, זאת לאחר נסיגה בקצב של 1.7% בממוצע בשני הרבעונים הקודמים ונסיגה חדה , בקצב של 4% עד 8% , בחמשת הרבעונים שקדמו (מאז הרבע השני של 2008 ועד לרבע השני של 2009). השכר הממוצע בענפי ההיי-טק עמד על 16,920 שקל לחודש. (מדובר בענפי הרכיבים אלקטרונים, ציוד תקשורת אלקטרוני, ציוד בקרה ורפואי וכלי הובלה). נסיגת השכר נגזרה מירידה ריאלית בשכר בענפי הציוד התעשייתי לבקרה, פיקוח ורפואי (2.6%-) וכלי ההובלה (1.6%-), אך קוזזה בחלקה הודות לגידול בשכרם הממוצע של העובדים בענפי הרכיבים האלקטרוניים (3.4%) וציוד התקשורת האלקטרוני (0.7%).
השכר הממוצע בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת עילית רשם עלייה ריאלית מהירה, של 2.1%, ברבע הראשון של השנה ועמד על 14,618 ש"ח בממוצע לחודש. גידול זה, חל לאחר נסיגה ריאלית מתונה, של 0.2%, ברבע האחרון של 2009 ושל 0.6% ברבע הקודם, והוא נגזר מעלייה ריאלית בשכרם הממוצע של העובדים בכל ענפי הקבוצה (ענף החשמל – 6.3%, ענף הכימיה - 1.6% וענף המכונות והציוד – 1.1%).
בדומה, עלייה ריאלית מחודשת של 1.5% נרשמה ברבע הראשון של 2010 בשכר הממוצע של קבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית, שעמד על 10,086 שקל בממוצע לחודש. עלייה זו, חלה לאחר שבעה רבעונים רצופים של נסיגה בשכר הריאלי, מאז הרבע השני של 2008, והיא נגזרה מגידול בשכר הממוצע במרבית ענפי הקבוצה, ובעיקר בענף המתכת, אשר רשם גידול ריאלי של 5.0%. מנגד, , נסיגה חדה ביותר נרשמה בשכרם הממוצע של העובדים בענף הכרייה והחציבה ברבע הראשון של 2010 (14.1%-), זאת על רקע רמת שכר גבוהה ביותר בתקופה המקבילה אשתקד.