יבמ מוכרת ללנובו את עסקי שרתי ה- x86 שלה. העסקה כוללת את שרתי System x, BladeCenter, שרתי להב ומתגי Flex System, מערכות משולבות ממשפחת Flex המבוססות על מעבדי x86, שרתי NeXTScale ו- iDataFlex, ותוכנה הקשורה לתפעולם, רשתות לשרתי להב ופעילות התחזוקה. מחיר הרכישה יעמוד על כ- 2.3 מיליארד דולר, מתוכם כשני מיליארד במזומן והשאר במניות של לנובו.

 

יבמ תמשיך ותייצר את המחשבים המרכזיים שלה ממשפחת System z, מערכות POWER, מערכות אחסון, שרתי Flex המבוססים על מעבדי Power, ומכשירים משולבים מדגמי PureApplication ו- PureData.

 

ההסכם נשען על שיתוף הפעולה המתמשך בין שתי החברות, שהחל ב- 2005, כאשר רכשה לנובו את עסקי המחשוב האישי של יבמ, לרבות מותגי ThinkPad – ונמשך בעבודה משותפת במגוון רחב של תחומים.

 

יבמ תמשיך לפתח ולהרחיב את סל מוצרי התוכנה שלהם לסביבת חלונות לינוקס על גבי פלטפורמות x86. החברה היא אחד המפתחים המובילים של כלי תוכנה ותשתיות כאלה, עם אלפי מוצרים ועשרות אלפי מפתחי תוכנה ואנשי שירותים המתמחים בעולם ה- x86.

 

לנובו ויבמ מתכוונות להיכנס להסכם שיתוף פעולה אסטרטגי הכולל הסכמים למכירות OEM והסכמי שיווק של מערכות האחסון של יבמ ברמת הכניסה של השוק וברמת הביניים מדגמי Storwize, מערכות אחסון בקלטות, תוכנה למערכת קבצים מקבילית (GPFS), פתרונות כניסה לסביבת הענן החכם SmartCloud, ורכיבים נוספים של סל מוצרי התוכנה של יבמ, ובכלל זה מערכות System Director.

 

עם השלמת העסקה, תקבל לנובו אחריות לפעילות שירות הלקוחות והתחזוקה. יבמ תמשיך לספק שירותים בשם לנובו לתקופה נוספת, כך שבפועל יהיה השינוי מבחינתם של הלקוחות מזערי ביותר.

 

כ- 7,500 עובדים של יבמ סביב העולם, צפויים לקבל הצעת עבודה בלנובו – ובכללם עובדים במתקנים מרכזיים של יבמ בראלי שבצפון קרולינה, שנגחאי ושנזן בסין, וטאייפה בטאיוואן.

 

ההסכם בא מעט לאחר שיבמ הודיעה כי תשקיע מיליארד דולר בקבוצת ווטסון ו- 1.2 מיליארד בהרחבת סביבת פתרונות הענן שלה בארבעים מרכזי עיבוד נתונים ב- 15 מדינות סביב העולם.

 

לדברי סטיב מילס, סגן נשיא בכיר ומנהל קבוצת התוכנה והמערכות של יבמ, "הצעד הנוכחי מאפשר ליבמ להתמקד בחדשנות במערכות ובתוכנה המביעה סוגים חדשים של ערך אסטרטגי בתחומים דוגמת מחשוב קוגניטיבי, Big Data וענן מחשוב. ליבמ היסטוריה מוכחת של חדשנות ושינוי, שאיפשרו לנו ליצור חדשנות הזוכה להערכת לקוחותינו".

 

העסקה כפופה לעמידה בדרישות רגולטוריות במדינות הנוגעות לפעילויות השונות הכלולות בה. במהלך התקופה עד להשלמת העסקה, לא צפוי שינוי בפעילות שתי החברות בתחום השרתים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש