בימים אלו החלו עיצומים של עובדי האגף אשר הכריזו סכסוך ארגוני לפני כשבועיים באמצעות ארגון העובדים, אחדות – ארגון עובדי החוזים במגזר הציבורי. העובדים אשר במשרד הכלכלה מאוגדים זה זמן רב בארגון אשר בין היתר, שם לעצמו מטרה להפסיק את התנהלותה החד צדדית של המדינה מול אלפי המועסקים בשירות המדינה בחוזים אישיים ולאפשר להם לממש את זכותם להתאגד ולטעון כנגד תנאי העסקתם.
במהלך חודש ספטמבר השנה הוכר הארגון בבית הדין לעבודה המחוזי בירושלים כארגון עובדים לכל דבר ועניין וכן הוכרה זכאותם של עובדי החוזים האישיים בשירות המדינה להתאגד תחתיו.
עובדי משרד הכלכלה וביניהם מפקחי העבודה באגף לאכיפת חוקי העבודה במשרד הכלכלה, התאגדו באחדות וביקשו לנהל משא ומתן בעקבות פגיעה מתמשכת בשכרם וכן כדי למנוע את יישומם בפועל של צעדים חד צדדיים שהופעלו כנגדם, צעדים אשר פוגעים בתנאי העסקתם, באיכות עבודתם וביכולתם לבצע כראוי את עבודת הפיקוח.
מפקחי העבודה של מינהל ההסדרה והאכיפה במשרד הכלכלה מהווים את הגוף האמון על אכיפת חוקי העבודה של כלל המועסקים במשק. ככאלו הם אחראים להגן ולדאוג שכל עובד במדינת ישראל יקבל את הזכויות המגיעות לו על פי חוק. בין היתר אחראים המפקחים על אכיפת תשלום שכר המינימום לכל עובד, אכיפת חוקי שעות עבודה ומנוחה, אכיפת חוקי העסקה של עובדים זרים ועוד.
"כפי הנראה, במשרד הכלכלה והעומד בראשו השר נפתלי בנט, לא כל כך מעוניינים לאכוף את חוקי העבודה והעסקת העובדים במדינת ישראל, אלא דווקא להקשות יותר על עבודתם החשובה והקשה ממילא של המפקחים במשרד הכלכלה", נמסר מארגון העובדים. "לפיכך בימים אילו, לאחר פניות וחוזרות שלא נענו, מפאת חשיבות התפקיד וזכיותיהם בעבודה של עובדי משרד הכלכלה עצמם, הודיע ארגון אחדות בשמם של עובדי משרד הכלכלה על עיצומים אשר במסגרתם הופסקה עבודת הפיקוח על כלל המעסיקים במדינת ישראל".
הארגון הודיע לכ-100 מפקחי העבודה במשרד הכלכלה להפסיק את היציאות לשטח ואת הטיפול בפניות חדשות, וכל זאת עד להודעה חדשה וכל עוד לא החל או חל שיפור בדרישתם למשא ומתן על הנושאים העומדים על הפרק.
מהארגון נמסר כי "לצערו, המשמעות של צעדים אלו הינה כי למעשה החל מתחילת שבוע זה אין גוף במדינת ישראל המגן על העובדים בפני מעסיקיהם".