אסותא מרכזים רפואיים בחרה בפתרונות של Citrix לפריסת הפתרונות במערך המחשוב של בית החולים. את הפרויקט ניהל שרון הריס, CTO אסותא באמצעות חברת האינטגרציה Smart-X ובליווי של קבוצת אמן אשר מפיצה את מוצרי סיטריקס בישראל. היקפו הכולל של הפרויקט מוערך ע"י גורמים בשוק במעל למיליון ₪ והוא הסתיים בימים אלה.
אסותא מרכזים רפואיים היא רשת בתי חולים פרטיים, הכוללת 4 בתי חולים בפריסה ארצית ועוד 3 מרפאות ומכונים כירורגיים רפואיים המספקים מגוון רחב של שירותי בריאות למבוטחי כל קופות החולים ולמטופלים פרטיים.
בשלב הראשון של הפרויקט, פרסה אסותא ברחבי בתי החולים את פלטפורמת הדסקטופים והאפליקציות הוירטואליים Citrix XenDesktop, אשר מארחת את כל האפליקציות לכלל משתמשי בית החולים. בשלב השני, הטמיעה אסותא מוצר ממשפחת NetScaler מדגם 8200, לצורך גישה מאובטחת מהבית ולצורך מימוש אופציות גישה ממכשירים ניידים שונים, פתרון NetScaler החליף את פתרון הג’וניפר הוותיק באסותא. בשלב השלישי, תינתן גישה למשתמשים ניידים העובדים עם סמארטפונים וטאבלטים באמצעות שילוב הפתרונות הקיימים ו- XenMobile.
פתרון הגישה מרחוק נועד לענות על הצורך של עובדי הארגון, הצוות הרפואי וספקי האגון, לגשת למערך המחשוב מחוץ למשרד או לאחר שעות העבודה. בזכות המערך, תתאפשר למשתמשים השונים גישה מרחוק לשירותי המחשוב של אסותא מרכזים רפואיים, על בסיס BYOD (Bring Your Own Device), מכל מקום ומכל ערוץ (לרבות מכשירי מובייל וטאבלטים), באופן מאובטח ועל פי חוקי הרשאות.
לדברי דרור אדמון, מנמ"ר אסותא מרכזים רפואיים, "אנחנו באסותא מקפידים לשמור על חדשנות טכנולוגית ולכן בחרנו לעבוד עם מוצרי Citrix. הפרויקט יסייע לנו בשיפור חוויית המשתמש, מהירות זמן תגובה, אפשרות גישה נוחה ומהירה מכל מקום ובכל זמן, שימוש במוצרים אשר חוסכים בתקורות ניהול ואנרגיה (Thin Clients) ועוד. הפרויקט תרם רבות להנגשת המערכות השונות של בית החולים לכלל המשתמשים ואף לשיפור במגוון ערוצי הגישה למערכות המידע, תודות למומחי הסיסטם שלנו ביחד עם מומחי Citrix מחברת Smart-X אנחנו יכולים ליהנות מתשתית Citrix יציבה ואיכותית, עם ביצועים מצויינים".
לדברי שרון הריס, CTO אסותא מרכזים רפואיים, "יישום פתרונות מתקדמים ובחירה בחבילת מוצרי Citrix כפתרון כולל מאפשרת להתאים את החזון הטכנולוגי לחזון העסקי של אסותא אשר בו אנו מאפשרים לכל משתמש גישה מאובטחת מכל מקום, בכל נקודת זמן ומכל Device תוך שמירה על קלות ונוחות השימוש. ברצוני לשבח את יורם קנובלוך, מרכוס שוורצמן ומומחי חברת Smart-X, אשר סייעו בתכנון ובהטמעה מוצלחת של חבילת פתרונות המוצרים באסותא".
תומר פרי, מנהל פעילות Citrix בקבוצת אמן, אמר כי "אסותא מיישמת בשלבים את החזון של סיטריקס המספקת פתרונות מקצה לקצה החל מיישום דסקטופים וירטואלים, דרך פתרונות הנטוורקינג והגישה מרחוק ועד ליישום מלא של BYOD"