יבמ רוכשת את חברת Fiberlink Communications מפנסילבניה, מפתחת פלטפורמת התקשורת הארגונית הניידת MaaS360. המערכת שמציעה החברה הנרכשת פועלת בסביבת ענן, ומרחיבה עוד יותר את סל מוצרי המובייל הזמינים במסגרת מיזם MobileFirst אותו מקדמת יבמ. הרכישה תאפשר ליבמ להציע פתרון מקיף לניהול, אבטחה וניהול אבטחה למשתמשים ניידים, הכולל ניהול תנועות עסקיות מאובטחות , יכולות בינת-אבטחה לאפליקציות ניידות, וטיפול במשתמשים, תכנים ונתונים.
MaaS360 משרתת כיום במגוון רחב של תחומי משק ותעשייה סביב העולם, ובכלל זה שירותים פיננסיים, שירותי בריאות וחברות יצור. באמצעות מודל אספקה הנשען על סביבת ענן, מקצרת MaaS360 את משך הזמן ומורידה את המחיר הכולל הנדרש לתמיכה בעובדים המשתמשים במכשירים הניידים הפרטיים שלהם לצורכי עבודה (BYOD). משתמש קצה יכול לחבר מכשיר פרטי אל הרשת הארגונית במתכונת מאובטחת ומנוהלת, בתהליך שכל אורכו פחות מחמש דקות. רכישת החברה המפתחת את המערכת הזאת, תאפשר ליבמ להציע יכולות ניהול מכשירים ניידים ((MDM מבוססות ענן או בהתקנה באתר הלקוח, כלים לניהול תוכן נייד (MCM), וכלים לניהול אפליקציות (MAM), לרבות אבני בניין המאפשרות להפריד בין מידע אישי ופעילות פרטית ובין תכנים ארגוניים, המנוהלים כולם על גבי המכשיר הנייד של משתמש הקצה.
על פי ההערכות המקובלות ותחזיות חברות הייעוץ, יוכפל נפח השימוש אותו עושים עובדים באפליקציות ניידות עד שנת 2015. כבר כיום, משתמשים 81% מהעובדים הבוגרים (מעל גיל 18) לפחות במכשיר נייד אחד, לצורך עבודתם השוטפת.
הרכישה מהווה צעד נוסף באסטרטגיה הכוללת של יבמ, החותרת לאחד את מכלול משאבי המובייל אל תוך פלטפורמה אחת. כך, למשל, ארגונים מכל גודל יוכלו לבנות אפליקציות מאובטחות החל משלב התכנון הראשוני, בעזרת כלי Worklight וסריקות האבטחה של יבמ AppScan, ולנהל עסקות מאובטחות בעזרת מערכת בינת האבטחה הייחודית של Trusteer – שלושתן מערכות שפותחו על ידי חברות ישראליות אותן רכשה יבמ. בהמשך פעילותם, יוכלו הלקוחות האלה לשפר את חוויית המשתמש, בעזרת הכלים של Tealeaf, שנרכשה גם היא במסע הרכישות האסטרטגיות של יבמ בתחום המובייל.
מערכת MaaS360 תהפוך חלק מסל מוצרי התוכנה כשירות של יבמ, הכולל כבר יותר מ- 100 שירותי ענן. יבמ מתכוונת להציע את התוכנה על גבי תשתיות הענן של SoftLayer.