מניית בבילון צנחה בתאריך 30/10/2013 בשיעור חד של כ- 63% בעקבות ביטול ההסכם עם ענקית החיפוש גוגל שאחראית על כמעט מחצית מהכנסות החברה, זאת בעקבות תלונות גולשים בדבר סרגל הכלים של בבילון. עוד קודם לכן מגמת המניה היתה שלילית ובפועל המניה השילה כ- 75% מערכה מהשער הגבוה השנתי ב- 2,935 נקודות.

 

יום המסחר שלמחרת הקריסה נחתם בעליה מינורית ושלאחריו התקבלו עוד שלושה ימי מסחר ובסך כל בארבעת ימי המסחר החיוביים, המניה נסקה ב- 28% - תיקון קלאסי ודי שכיח המתקבל לאחר ירידה חדה במחיר המניה ובפרק זמן קצר.

 

סיום התיקון העולה - ההתאוששות שנרשמה בארבעת ימי המסחר נקטעה ביום המסחר האחרון לאחר שחצתה את רף ה- 1000 נקודות ונסוגה חזרה במהירות ובליווי מחזור מסחר ער כאשר את יום המסחר סיימה המניה בירידה של 10%. התיקון החד במחיר המניה ובפרק זמן קצר מאפיין התנהגות טבעית בדומה למטבע שנופל מגובה רב, ואחרי נגיעה בקרקע המטבע מקפץ כלפי מעלה וחוזר בשנית לרצפה. מנתחים טכניים מכירים תבנית זו כתבנית החתול המקפץ (Dead cat bounce). בהתבסס על תבנית זו, בטווח הקצר נראה כי המניה תשוב להיסחר סביב שער הנמוך התקופתי ב- 621 נקודות המהווה רמת רצפה נקודתית. ברוב המקרים המניה אף רושמת נמוך תקופתי חדש, גם אם בנקודה אחת פחות.

 

התנודתיות הגבוהה במחיר המניה תומכת בתרחיש הנ"ל ורק התבססות על פני תקופה תקטין את התנודתיות ועשויה להביא גם לשינוי מגמה, קרי סיום המגמה השלילית בנייר.

 

לסיכום - ככל שהתנודתיות גבוהה יותר כך גם הסיכון. במקרה של בבילון נראה כי בשלב זה הסיכון עולה על הסיכוי גם אם מנסים רק לתפוס תיקון עולה. לרוב זה מסתיים לא טוב

 

 

בבילון - גרף תקופתי

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 18
    נו , שויין ...ניתוח טכני עלאק ...

    מה שיורד , בסוף עולה . וגם להיפך.

    • דודו
    • 11/11/2013 10:43
  • 16
    מי שמתקומם יש לו פוזיציה

    שמנוגדת לדעת הכותב וזה בסדר שהוא מתקומם, בכל זאת לא נעים לראות משהו שחושב אחרת ממך כשהכסף שלך בפנים.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • דובי
    • 07/11/2013 10:57
  • 14
    אולי כן ואולי לא....

    הכל עיניין של הודעות,בבילון זה לא מניית גז שמצאה באר יבשה או חברת ביומד שכשלה בניסוי או אפילו חברת אחזקות ללא יכולת פרעון......פה יש הרבה אפשרויות....מחזיק.דעה אישית,לא המלצה.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • rpsg
    • 07/11/2013 10:44
  • 13
    במה הוא יכול לפגוע בדיוק ?

    המניה מחקה את ערכה בשבועיים האחרונים מרות של 25-28 שח לרמות של 7-8 שקלים. ההפסד הוא עובדה מוגמרת וזה שהשתנו כללי המשחק מול גוגל הענקית. עד שאין גוגל שוב פעם ומהכרות עם גוגל הם לא כל כך מהר ישנו את דעתם החברה פקקט.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • דובי
    • 07/11/2013 10:40
  • 12
    תגיד מתי תבין שטעית ?

    כל פעם אתה מחפש חילוץ וסימוכין נוספים. כשאדם בפורום כל היום כותב הדוחות הדוחות זה אומר שהוא מחפש שביב של תקווה לפוזיציה מופסדת.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • דובי
    • 07/11/2013 10:39
  • 11
    נטול אינטרס ונטול פוזיציה

    מי שחושב להיכנס שיחשוב טוב טוב. המטרה של הכתבות היא להאיר את העיניים של המשקיעים חסרי הנסיון ששולחים במייל שאלות כל הזמן חבל לחפש כל הזמן במקום לקבל תמונת מצב אוביקטיבית, כמו תמיד, על נייר כזה או אחר מי שספג את כל הירידה במניה זה כבר לא משנה לו. מי שרוצה להיכנס יכול לעשות זאת בצורה חכמה יותר ולעמוד בפיתוי בגלל שהנייר תיקן מספר ימים בהצלחה |12|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • energy
    • 07/11/2013 10:38
  • 10
    הדעה היא של הכותב

    אל תשכח שאנחנו פורטל פיננסי ואני רוצה טרפיק בחדשות ולכן הכותרות לעיתים יהיו מפוצצות. אפילו כתבות שלי לעיתים מקבלות כותרות שאני אפילו מופתע מהם
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • דובי
    • 07/11/2013 10:36
  • 9
    הנכתב פוגע במשקיעים שהפסידו

    כנראה שיש אינטרס כמו כל אלה שנותנים להם במה. לצערי הם מצליחים להשפיע. בבילון כרגע משחקים של סוחרי יום עד להודעה, ע"כ תעלה ותרד בטווח של 10% עד ההודעה לדעתי.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • RAVITABU
    • 07/11/2013 10:34
  • 8
    דורון האם אתה כותב את הדברים לאחר שניתחת את המניה? בדקת כמה היא שווה ? מה הכנסות עתידיות וכו' לפני שאתה כותב ...

    • ת
    • 07/11/2013 10:25
  • 7
    לא. בכלל לא אפילו,

    אני גם ריאליסטי, אבל זה לא דעה, אם אתה מפרסם כתבה רישמית, עם קביעה כל כך בטוחה, זאת לא דעה, זה יותר מוגדר כעובדה, הבעיה שהיא לא מבוססת על עובדות.... אז למה לצאת בכתבה כזאת? תכתבו בכותרת, לדעת צוות ספונסר, נגמר התיקון במניה, לא: נגמר התיקון במניה..
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • shaharz
    • 07/11/2013 10:23
  • 3
    החתול המת של הדר מקווה

    שיש לו אותם הנשמות של הדר נחסם חוזר נחסם מקווה ששניהם יחזרו אחד לשוווי הטוב ביותר והשני לפורום הוא מאד חסר|4|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • samiko31
    • 07/11/2013 10:08
  • 2
    נשמע כמו השערה ותו לא.

    אהבתי שאתם כותבים בבטחון שהמניה סיימה את התיקון, אף אחד לא יודע אם המניה סיימה את התיקון, אתם צריכים לצרף את המילה לדעתכם בכותרת, הטעית הציבור.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • shaharz
    • 07/11/2013 10:08