פייסבוק (סימבול: FB) – חברת פייסבוק מפעילת רשת החברתית הגדולה בעולם נסחרת תחת בורסת הנאסד"ק לפי שווי שוק של 122.3 מיליארד דולר. החברה תדווח את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי לאחר נעילת המסחר ביום רביעי, 30/10/2013. האנליסטים מצפים לרווח של 0.19 למניה והכנסות של 1.89 מיליארד דולר. החברה ניפצה את תחזיות האנליסטים במשך ארבעה רבעונים ברציפות והצפי שגם הפעם תנפץ את התחזיות בשל הגידול המרשים בתחום המובייל, אולם הזינוק במחיר המניה עשוי לגלם את התחזיות
מהזווית הטכנית – נראה שהמומנטום החיובי נעצר, בשלב זה, והתנודתיות עלתה בעיקר בעקבות התקלה ששיתקה את הרשת החברתית למספר שעות וגרמה להפסד המוערך בעשרות מיליוני דולרים. ניתוח גרף המחירים מצביע על מגמה שורית לחלוטין שיצאה לדרך ערב פרסום הדוח בסוף חודש יולי האחרון. קודם לכן המניה דשדשה ומאז שהוצתה המגמה מחזור המסחר הממוצע היומי כמעט והוכפל מ- 40 מיליון ע.נ. ל- 70 מיליון ע.נ ביום מסחר!
קשה לאמוד את כיוון הנייר לאחר פרסום הדוחות, אך ניתן לסמן בגרף המחירים את רף ה- $45 כרמת תמיכה מהותית להמשך קיומה של המגמה החיובית בנייר לטווח זמן הקצר-בינוני. רף ה- $55 הינו השיא השנתי הנוכחי כך שפריצתו כלפי מעלה תחזיר את המניה למסלול העולה עם מחיר יעד סביב $67.
בנוסף לנאמר יש לקחת בחשבון את הסיכון הרב הטמון במסחר ערב פרסום הדו"ח ומומלץ לגדר את הפוזיציה או להמתין ליום המסחר למחרת במידה והמניה תגיב בעליות ותפרוץ את השיא השנתי ב- $55.
פייסבוק - גרף תקופתי
