בזק - החברה, בזק החברה הישראלית לתקשורת בע”מ, והחברות בנות שלה עוסקות בארבעה תחומי פעילות עיקריים: תקשורת פנים ארצית נייחת, שירותי, שירותי סלולר וטלפון נייד באמצעות חברת פלאפון, תקשורת בינלאומית וטלוויזיה רב-ערוצית (לווין) באמצעות חברת יס (YES).

 

מניית בזק ממשיכה להיות במרכז העניינים, לאחר שבנק סיטי הוציא בשבוע שעבר המלצת קנייה לחברה וטען כי גם אם לטווח הקצר החברה מראה רווח הרי שהתחרות עומדת בפתח והצניחה תהיה חזקה וכואבת. הסקירה פורסמה תחת הכותרת: "רווח לטווח קצר וכאב לטווח ארוך". לדברי הבנק, הם כבר ראו את זה קודם: התלכדות מניית לקראת שינוי משמעותי בסביבה התחרותית. ההשפעה של שינוי שקשה לחזות, אך הוא עדיין נתפס כחלק מהדרך. הרווח יישאר חזק עקב משקיעים אשר מחפשים תזרים רווחים בטווח הקצר. ואז תגיע מכת התחרות, עם תמחור שיפיל את המניה מהר יותר ממה שמצפים. לדבריהם, אולי הם מקדימים עם האזהרה זו , אבל חושבים שזו יכולה להיות ה"הורה" האחרונה למניית החברה לפני התחרות. מניית החברה ירדה בצורה חדה בשבוע שעבר בעקבות הורדת ההמלצה שהשפיעה גם על חברות האם  אינטרנט זהב ובי קומיוניקיישן.

 

האנליסט הזכיר בנוסף, כי קבוצת בזק תידרש להשקעות תשתית יותר גבוהות בשנה הקרובה, בעיקר בגלל מכרזי תדרי דור 4 שפלאפון אמורה להשתתף בו. גם בזק קווי הכריזה על האצת פרישת הסיבים שלה. לבסוף, הוא מתייחס גם למיזוג הצפוי עם yes ואומר שאמנם הפסדי yes יאפשרו לחברה לשלם פחות מס בחסכון שמוערך ב- 800 מיליון שקל, או 0.3 שקל למנייה, אך הסכום יקוזז על ידי ההוצאה שבזק צריכה להוציא מקופתה עבור רכישת מניות המיעוט בחברה.

 

ניתוח טכני – במהלך שבוע המסחר שחלף, התממשה המניה בחדות עם יציאה בגאפ יורד חזק מאוד מרמות שיא כל הזמנים סביב 670+ נקודות. סיטי בנק הוריד את המלצתו על המניה ל-"מכירה" אשר שלחה את המניה לירידות שערים חדות בליווי מחזורי מסחר ערים במיוחד. ביום המסחר האחרון (חמישי) ראינו המשך מימושים אולם נעילה בירידות קלות באופן מהותי סביב הנמוך האחרון ברמה של 615 נקודות. טכנית הגאפ היורד והירידה מתחת לשיא כל הזמנים הקודם (630) הינם איתות אזהרה ראשון ומהותי. בשלב זה, סביר שנראה רמות נמוכות יותר בתקופה הקרובה. חזרה מעל 630/5 נקודות יכולה לערער את הנחת העבודה לטווח הקצר.

 

בזק - גרף תקופתי

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 6
    תגובה ל-2

    קיבלת מלא דיבידנדים בדרך ואתה לא רואה שער קנייה מתואם

    • אורי
    • 27/10/2013 19:56
  • 5
    הזדמנות ענקית באלווריון

    ענקית הטכנולוגיה חוזרת לדרך חדשה ובלי חובות עם בעלים עם יכולות עצומים,בעלי נסיון בתחום המצויין של אלווריון נמצאים סיליקום ואודיוקודס,עתיד מבטיח שינסוק לשמיים

    • המלך
    • 27/10/2013 18:48
  • 4
    לא ! חכו עד שער 550 - עדיין אין תמיכה

    • הוט מובייל
    • 27/10/2013 16:09
  • 3
    איזו חוצפה - אחרי שהפילו את שערי המניות הקשורות לבזק

    • מזי
    • 27/10/2013 14:18
  • 2
    איך שיא כל הזמנים אם אני מופסד 30 אחוז???

    • מיכאל
    • 27/10/2013 14:14
  • 1
    דלק קידוחים בדרך לשער 2000 !!!!

    • 12345
    • 27/10/2013 13:45