המדד נמצא באחד מהגלים העולים החזקים ביותר בשנים האחרונות, גל שהחל בחודש נובמבר שנה שעברה מאזור של 1350 נקודות ועד לרמות השיא בהם אנו נסחרים בחודשים האחרונים סביב 1670-1725 נקודות. ניתן לראות בגרף היומי המצורף לסקירה את התנודתיות שגברה במדד החל מחודש מאי האחרון, התיקונים (גלים מתקנים) היו חדים יחסית והשיאים החדשים קיימים אולם לא מהותיים. למעשה, ניתן לומר שהמדד נע בתבנית טכנית בשם יתד דובית שאופיינית לאזורי שיא ובעיקר לאחר גלים עולים ארוכים (חודשים).

 

בטווח היותר קצר ניתן לראות שהשבוע קבלנו שבירה של תבנית היתד ולמעשה זהו איתות שלילי אך הוא ראשוני בלבד. אישור לשבירה וליציאה לגל מתקן אמיתי צריך להגיע רק בשבירה של השפל האחרון כך שהתבנית העולה הקיימת בעצם תגיע לסיומה בטווח הקצר וגל מתקן עתיד להגיע בשבועות הקרובים. השפל האחרון בגרף קיים סביב רמה של 1625 שם בקרנו בסיום חודש ספטמבר, רק נעילה מתחתיו למעשה תיתן אישור ליתד עם יעד יורד לאזור של 1535-1540 נקודות.

 

הנחת עבודה לטווח הקצר, איתות שלילי ראשוני התקבל כאמור בשבירה של היתד כלפי מטה, איתות שלילי נוסף ומהותי יותר יתקבל רק בשבירה של השפל האחרון סביב 1625 נקודות. מהלך עולה מחודש לכיוון 1680-1700 לא אמור להפתיע בטווח הקצר, אולם צריך לבחון את כוחו לפני שמקבלים החלטות אם לחבור לשוק.

 

אינדיקטורים טכניים שמצורפים לגרף נמצאים גם הם בטריטוריה שלילית, ניתן לראות את הסטייה הדובית במתנד ה MACD  אשר נמשכת כ – 4 חודשים וכל פעם מתממשת עם התיקונים העמוקים יחסית אותם ציינו קודם. בנוסף מתנד הADX  מראה לנו בצורה הטובה ביותר את חוסר העוצמה בגלים העולם האחרונים (ממאי) דבר שיכול להעיד על החולשה אותה ציינו אשר נראת מהגרף.

 

 

S&P 500 – גרף יומי

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    יופי של סיקרה - תודה דובי

    • הצייר פיקאסו
    • 10/10/2013 17:48