כלל פיננסים מציגים תרחיש לפיו הסיכויים לכניסתו של משקיע אסטרטגי חדש אורמת הולכים וגדלים. נדגיש כי אין כל ודאות להתממשותו של תרחיש זה וכי אין לנו מידע המאמת את השערותינו.


חולשה זמנית כהזדמנות

 אורמת ניצבת בשנתיים האחרונות בפני אתגרים תפעוליים רבים, אשר האתגר הבולט ביותר הוא השלמה מוצלחת של תחנת הכח צפון ברולי בקליפורניה. פרוייקט זה נתקל בקשיים הנדסיים ותפעוליים ייחודיים אשר הביאו עימם חריגה משמעותית מתקציב ההשקעה, פיגור ניכר בלוח הזמנים ופגיעה מהותית בתשואה הגלומה בו.


אתגרים נוספים הם האתגרים התפעוליים בתחנת הכח פונה בהוואי הפועלת זה מספר חודשים בהספק חלקי, השבתה זמנית של תחנת הכח אמטיטלן בגואטמלה ובמקביל אתגרים בפיתוח הפוטנציאל העסקי של החברה.


בשנת 2009 נהנתה החברה מרווחים גבוהים במיוחד ממגזר המוצרים אשר פיצו חלקית על האתגרים במגזר החשמל ואילו כעת נראה כי בהיעדר תרומה זו צפויות לחברה תוצאות חלשות ביותר במהלך 2010.


תשואת חסר משמעותית באורמת. על רקע זה, ולמרות הפוטנציאל הרב הטמון בסביבה העסקית בה פועלת החברה, ירדה מנית אורמת ב 21% בשנה האחרונה בעוד מדד ת"א 25 עלה ב- 24% בתקופה זו.


החולשה כהזדמנות. אנו סבורים כי דווקא החולשה במניה והאכזבה מההתמודדות עם האתגרים במהלך השנתיים האחרונות עשויה להוות קרקע נוחה למהלכים אסטרטגיים של שינויי בעלות. ייתכן כי מצב עניינים זה מביא לכך שמשקיעים מוסדיים ופרטיים מדירים רגליהם מהשקעה במניה ומשאירים קרקע נוחה לפעילותם של משקיעים אסטרטגיים.


הרציונל לרכישה אסטרטגית: מחיר הוגן ופלטפורמה מובילה.


רוכש אסטרטגי אשר עשוי להיות מעוניין בהשתלבות בבעלות על החברה ובניהולה יראה לנגד עיניו פלטפורמה מובילה ומוכחת בתחום האנרגיה החליפית, עם פורטפוליו המניב תזרים מזומנים יציב ופוטנציאל צמיחה עתידי:

 

1. מכפיל 11 על ה EBITDA. רכישת המניה במחיר הנוכחי מגלם מכפיל 11 על התיק הקיים. אולי לא מחיר זו, אבל גם לא יקר. ראו פרוט בהמשך.

2. פוטנציאל פיתוח פרויקטים ב 250 מגהווט לשנים הקרובות. ניתוח הפרויקטים בהקמה ובפיתוח מצביע על פוטנציאל צמיחה מהגדולים בתחום.

3. פוטנציאל במגזר המוצרים. שנת 2009 היתה אמנם חריגה, אבל גם כיום ניצבת החברה בפני פוטנציאל הזמנות משמעותי, בין השאר מהפרויקט באינדונזיה ומקניה.

כיוון שכך, אין פלא שאורמת תעשיות רואה במחיר החברה הבת אורמת טכנולוגיות מחיר הזדמנותי והודיעה על תכנית רכישת מניות בהיקף של עד 50 מ’ דולר.


4. תרחיש אפשרי לכניסת משקיע חדש.

כיום בעלי המניות העיקריים באורמת תעשיות הם משפחת ברוניצקי עם 35% גזית עם 15%, כאשר למיטב ידיעתנו אין שיתוף פעולה ביניהם. ברונציקי רכשו בסוף 2007 כ- 7% ממניות החברה במטרה לחזק את השליטה, אולם כעת הם יתקשו לרכוש מניות נוספות.


אנו סבורים כי קיים הגיון עסקי לכניסתו של משקיע חדש במהלך אשר יאפשר בסופו של דבר לחזק את השדרה הניהולית בחברה מחד ולהזרים לתוכה כסף חדש במטרה להאיץ פיתוח עסקי, בין השאר בדרך של מיזוגים ורכישות.


מהלך כזה אפשרי הן ביוזמת משפחת ברונציקי והן במהלך של גורם חדש שירצה לגבש קואליציית משקיעים להשתלבות בניהול החברה.


המלצה: אנו סבורים כי תרחיש כזה אם יתממש עשוי להביא לעלייה משמעותית בשווי המניה ואנו ממליצים למשקיעים להגדיל החזקות במחיר הנוכחי של אורמת.

את עבודת המחקר ערך והכין מנהל מחלקת המחקר של כלל פיננסים ברוקראז’, יובל בן זאב.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש