נגיד הפד הותיר אמש (ד’) את הריבית על כנה ובמהלך הנאום מסר כי תוכנית ההקלה הכמותית תימשך עד אשר הכלכלה תתחזק. במסגרת התוכנית רוכש הבנק המרכזי אגרות חוב בהיקף של כ- 85 מיליארד דולר מידי חודש. בתגובה לכך המדדים המובילים החלו לזנק ומדד הנאסד"ק 100 אף רשם שיא שנתי חדש, אולם כעבור זמן קצר התנודתיות עלתה מדרגה והמדדים עברו לירידות שערים קלות ושוב קפצו כלפי מעלה. בסיום, המדדים חתמו בירידות שערים קלות.
בשעת המסחר האחרונה (ד’) נרשמה תנודתיות גבוהה מאוד, זאת ביחס לתקופה הנוכחית ובמונחים של מסחר תוך-יומי. תנודתיות ברמות שיא לרוב גוררת הכרעה בטווח זמן קצר מאוד כך שהצפי הוא שתתקבל כבר בשבוע הבא הכרעה באם המדדים ימשיכו בכיבוש שיאים חדשים או תחילתו של "תיקון טכני".
בטווח הקצר, רף ה- 1,674 נקודות במדד ה- S&P מהווה אזור מפתח ורק שבירה כלפי מטה תסמל את תחילת המימוש. אזור 1,669-1,700 נקודות מתנגד, בשלב זה כך שהמדד כלוא בטווח מחירים צר מאוד של כ- 25 נקודות בלבד.
במידה ואכן המדד יצא לתיקון יורד, אזור 1,645 סומן כמחיר יעד ראשון ו- 1,630 סומן כמחיר יעד שני המהווה גם תיקון 50% של הגל העולה הנוכחי שיצא לדרכו בסוף חודש יוני מרמה של 1,573 נקודות.
מדד S&P – גרף תקופתי
