חברת הנדל"ן בראק קפיטל פרופרטיז אן.וי (בראק אן.וי), זכתה לביקושי יתר גבוהים בשלב המוסדי של הנפקת סדרה ב’ של איגרות החוב שלה שנערך ביום שני האחרון. בהנפקה נרשמו ביקושי יתר שהסתכמו בכ-388 מיליון שקל – פי 2.84 מכמות איגרות החוב שהוצעה למשקיעים המוסדיים, שעמדה על כ-137.4 מיליון שקל. בכוונת החברה לגייס בהנפקה, שהשלב הציבורי שלה יתקיים ביום שני הקרוב (20.5.13), סכום כולל של כ-175 מיליון שקל. איגרות החוב הוצעו למשקיעים עם ריבית מקסימום בשיעור של 4.1%, אך בעקבות ביקושי היתר הגבוהים נקבע שיעור הריבית בשלב המוסדי לרמה של 3.31%.
בראק אן. וי. הינה החברה באמצעותה מרכזת קבוצת בראק קפיטל את פעילות הנדל"ן שלה בגרמניה. החברה נשלטת על ידי קבוצת בראק קפיטל המחזיקה בה כ-63%, ומנוהלת על ידי גל טננבאום ואופיר רחמים.
איגרות החוב המונפקות (סדרה ב’) מדורגות ’ilA+’ עם אופק יציב על ידי מעלות S&P. איגרות החוב הן צמודות למדד, ועומדות לפרעון במהלך השנים 2013-2024 ב-12 תשלומים שנתיים לא שווים. המח"מ של איגרות החוב עומד על 6.8 שנים. איגרות החוב שהונפקו מובטחות בשעבודים שונים ונקבעו להן אמות מידה פיננסיות שונות, כך שהן תואמות את כללי חודק. את ההנפקה הובילו החתמים: כלל פיננסים, פועלים אי.בי.אי, אקסלנס, ברק קפיטל ורוסריו.
אופיר רחמים, מנכ"ל משותף בבראק קפיטל, אמר היום: "אנו שמחים על הבעת האמון בחברה מצד שוק ההון, אשר באה לידי ביטוי בהיקף משמעותי של ביקושי היתר שנרשמו בהנפקה הנוכחית של החברה. אנו סבורים, כי פורטפוליו הנכסים האיכותי והמגוון של החברה המייצר תזרימי מזומנים גבוהים, לצד הפרוייקט היזמי בדיסלדורף, המתקדם בקצב מהיר מהציפיות, ושהחל לשקף את הפוטנציאל הרב הטמון בו - סייעו לחברה למצב את עצמה כאחת מחברות הנדל"ן האיכותיות הנסחרות בבורסה בתל-אביב. גיוס האג"ח הנוכחי יאפשר לנו להמשיך ולהרחיב את פורטפוליו הנכסים המניבים של החברה בגרמניה, תוך איתור הזדמנויות לביצוע השקעות שמניבות לה ערך מוסף - נכסים בעלי פוטנציאל השבחה, עם שוכרי עוגן ותנאי מימון נוחים, באופן שיגדיל את תזרים המזומנים השוטף של החברה".