מחקר חדש של מינהל מחקר וכלכלה במשרד הכלכלה חושף נתונים חדשים על תעסוקת גברים חרדים שסיימו שירות צבאי טכנולוגי. 70% מבוגרי שח"ר (שירות חרדים בצה"ל) עבדו לאחר שירותם הצבאי.
השר בנט: "שילוב החרדים בחברה הישראלית כבר לא פנטזיה. השתלבותם בחברה הוא יעד לאומי והורתי לפתח תכניות ייחודיות, לפתח מסגרות עבודה חדשות ולהקצות לכך משאבים רבים כבר בקדנציה הקרובה. הציבור החרדי רוצה לעבוד, אך האחריות היא גם עלינו - אנחנו צריכים לעבוד קשה כדי שיהיה לציבור החרדי איפה לעבוד - זוהי ההשקעה הכי משתלמת שלנו"
בשבוע שעבר ערך השר בנט סיור פתע במרכז הכוון תעסוקתי בבני ברק. בנט נפגש עם תלמידים חרדים בקורסי השמה של משרד הכלכלה, ואף נטל חלק בשיעור להנדסאי חשמל שנערך במקום. השר קיבל סקירה מקיפה על פעילות המרכז, שעתיד לגדול מאד לאחר שיעבור חוק השוויון בנטל, בעקבותיו צפויים עשרות אלפי חרדים להשתלב במעגל העבודה. שר הכלכלה הוסיף ואמר: "אנחנו נשקיע 70 מיליון ש"ח במרכזי הכוון תעסוקתיים המועדים לציבור החרדי בירושלים ובבני ברק, כמו כן לאחרונה השקנו את "תכנית השוברים" שתקל על הציבור החרדים למצוא עבודה".